Thierry Pittens blijft overeind in zware EK Enduro in Finland

Husqvarna-rijder Thierry Pittens is in de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in het Finse Jamsa op een zevende en negende plaats geeindigd. De omstandigheden waren loodzwaar maar de rijder uit Vorstenbosch ging door tot op het tandvlees en wist er twee hele mooie resultaten uit te halen.

Na een lange reis werden op de dagen voorafgaande aan het evenement de proeven bekeken. De organisatie had twee endurotesten en een crossproef uitgezet. De proeven waren goed te doen maar de route zou bij vele rijders voor problemen zorgen.

Thierry ging er op de eerste dag vol goede moed tegenaan. Hij zat samen met Lucas Dolfing in de minuut en probeerde er op zijn goed geprepareerde Husqvarna machine het beste van te maken. Op de route was het heel zwaar en aan het einde van de dag had bijna iedereen strafminuten opgelopen. Thierry wist zijn straftijd te beperken tot slechts twee minuten en wist hiermee netjes zevende te worden in de E1 klasse. Hoe zwaar het was bleek wel uit het feit dat er van de 224 deelnemers slechts 74 over de finish waren gekomen.

Na een goede nachtrust was Thierry klaar voor de tweede dag. De route was iets ingekort maar opnieuw was het loodzwaar. Ondanks dit ging het rijden lekker en wist hij de dag af te sluiten op een nette negende plaats.

In de tussenstand om het Europees Kampioenschap Enduro staat hij nu op een gedeeltelijke zevende plaats. In het weekend van 30 oktober en 1 november staat de laatste wedstrijd op het programma in het Duitse Rudersdorf. Voordat het zover is staan er eerst nog een aantal ONK wedstrijden op het programma in Havelte, Bergeijk en Vorden.