Robert van Pelt en Husqvarna gaan samen het Dakar avontuur aan

2015pb09_husqvarna_robertDe Dakar Rally nadert en daarom is Robert van Pelt er trots op dat hij zijn plannen bekend kan maken. Robert heeft een 1-jarige overeenkomst gesloten met Husqvarna. De rijder uit Ridderkerk zal uitkomen in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro en zal daarnaast verschillende rally wedstrijden waaronder de Dakar Rally rijden op een Husqvarna FR450.

Robert is erg blij met deze overeenkomst en verheugd zich erop om samen met deze mensen te gaan werken die al jaren in de cross-enduro en rallywereld zitten. Daarnaast zal Robert op sportief vlak begeleid worden door meervoudig Nederlands Kampioen Enduro en Brand manager van Husqvarna, Amel Advokaat.

Commentaar Robert van Pelt:’’Na de tegenslag in de afgelopen Dakar Rally ben ik blij dat ik met deze overeenkomst aan een nieuw hoofdstuk kan beginnen. Ik ben nu al een tijdje op de Husqvarna motoren aan het rijden en alles loopt lekker. Momenteel ben ik mij volop aan het voorbereiden op de Dakar Rally en probeer van mijn fouten in het verleden te leren. De komende tijd zal in het teken staan van veel met de motor rijden en fysieke trainingen afwerken. Ik heb er het volste vertrouwen in’’.

Commentaar Brand Manager Husqvarna, Amel Advokaat:’’We zijn blij dat we een overeenkomst hebben kunnen sluiten met Robert. In het verleden heeft Robert al laten zien dat hij tot goede dingen in staat is in de rallysport en dat willen wij als Husqvarna graag stimuleren. Hij zal in de Dakar Rally starten op een Husqvarna FR450 en dit is een motor waarmee hij kan scoren. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat hij mooie dingen zal laten zien’’.

Aankomende zaterdag zal Robert starten in een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Havelte en op woensdag 7 oktober is hij aanwezig op de Husqvarna testdag in Groesbeek.