De Enduro Club Drenthe bedankt het Braboteam voor een prachtige wedstrijd

ecd_bergeijkWant wat was alles goed geregeld daar in het diepe Zuiden. Toegegeven, het is even een end rijden vanuit het hoge Noorden maar dat werd opgelost door een prima overnachting in het mooie Bergeijk.
Na een warm bed en een heerlijk ontbijt vertrokken de rijders naar het koude maar gelukkig droge Valkenswaard en Eurocircuit.
Alleen Maurits had geen overnachting geboekt want hij woont tegenwoordig in het Brabantse land.
Maurits reed voor het eerst op zijn nieuwe motor in de N3-klasse en genoot als enige van de krappe paadjes en diepe knippen in proef 1. ‘Dit is pas echt Enduro rijden’ volgens Maurits. Van hem mag er iedere wedstrijd wel een krappe bosproef opgenomen worden.

Roelan had de griep, behoorlijk de griep. Maar een echte (Enduro)man zeurt niet en na een paar Jägermeisters op vrijdagavond was de kou ook uit het lichaam. Voor eventjes dan want zaterdagmorgen wilde het lichaam maar één ding en dat was echt geen Enduro rijden. Roelan besloot aan de wens van zijn lichaam toe te geven en heeft, warm ingepakt, nog kunnen genieten als toeschouwer.

Bert van Tongeren deed wat hij iedere wedstrijd weer doet, stil genieten. Geconcentreerd de lange ronden van bijna 90 km. rijden, onderwijl genieten van de natuur en de proeven en hier en daar een rake opmerking plaatsen.

Sander Boer had een complete reorganisatie aan zijn motor laten uitvoeren, iets met een nieuwe Japanse ontwikkeling en een nieuwe naald. Maar gewerkt heeft het wel want Sander behaalde een nette 4e plaats in de N2. En dat terwijl hij in proef 1 toch hier en daar het gas wat losliet om maandag zijn handen nog wel te kunnen gebruiken zonder ontvellingen.

Erwin Wolting heeft niets met dikke knippen maar haalde zijn hart op bij proef 2 en 3. De carrousel en de mooie bulten bevielen hem wel en ondanks een paar kleine foutjes reed hij zichzelf naar een 5e plaats.

Jaap Martens genoot en genoot maar ook hij was geen fan van het krappe bos. Genieten was het wel, tot hij in de 2e ronde raar ten val kwam met de benen tegen het stuur. Dat is op dat moment al pijnlijk maar de dag erna nog veel meer. En het is verwonderlijk wat voor kleuren er kunnen ontstaan op het lichaam.

Lucas Dolfing was vrijdagmiddag al naar Valkenswaard/Luijksgestel/Bergeijk afgereisd om de proeven met eigen ogen en benen te verkennen. Dat heeft opnieuw resultaat gehad getuige de mooie stand.

Bram Gonlag kreeg in de 2e ronde 10 minuten extra tijd vanwege een ongeval op de baan. Hierdoor kwam Bram later tussen de daglicenties te rijden maar dat kon nu eenmaal even niet anders. We wensen alle geblesseerde Endurorijders een goed herstel toe.

Door de goede resultaten van Sander, Lucas, Maurits en Erwin staat het clubteam ferm op plaats 4. Top 3 zou leuk zijn zo aan het einde van het jaar jongens?

Zonder service geen wedstrijd. Alwin Haverdings en Andries ter Haar bemanden de tankstop op Start/Finish en JanHans en Chris Gonlag de tankstop 2. Deze laatste 2 hielden hun eigen onderlinge wedstrijd en zij zelf weten wel waarin.

Braboteam bedankt! Prima organisatie, duidelijke informatie en uitdagende proeven, petje af!

De Enduro Club Drenthe wordt gesponsord door:

– Scholtmeijer benzine-en dieseltuning
– Installatiebedrijf Panjer
– Albert Speelman
– Autobedrijf Mulder
– Bakkerij ´t Aole Ambacht
– Bouwservice Oosting
– Bram Gonlag
– Dolfing machinistverhuur
– HEBO engineering
– Installatiebedrijf Steenbergen
– Jaap Eggens
– Maurits Enting, freelance diver
– Metaaldraaierij Dondorff
– NDMX parts
– RtH service
– Schildersbedrijf Hardenberg
– Schutrups Schoenen
– Tuincentrum en Hoveniersbedrijf de Zijtak
– VOF Bouwmeester