Memo Tours Dakar Rally 2016 Nieuwsbrief 14

2016pb01_belenbelen-teheet2e marathon Belen – Belen
Het eerste deel van de marathon is een lus etappe. Deze etappe lijkt misschien wat eenvoudig, gezien de korte km afstand van vandaag, maar vooral motoren en quads kunnen zich er nog weleens op stuk bijten. Het eerste deel van deze marathon eindigt in een geïsoleerd bivouac. De 285 km lange special door de duinen, maar ook hardere terreinen en rivierbeddingen, zal weleens voor veel nieuwe ontwikkelingen in de rally kunnen zorgen. De temperatuur zal vandaag ook een grote rol gaan spelen, het kwik zal flink stijgen, hitte wordt een belangrijke factor. De sterkste rijders zullen ook degenen zijn die het hoofd letterlijk en figuurlijk koel houden, in staat zijn om de juiste navigatie-keuzes te maken. Dit zal de grote uitdaging van deze speciale etappe zijn.

Voor het serviceteam is het een dag om uit te slapen en vervolgens op te ruimen….morgenvroeg mogen ze pas weer het bivouac van Belen verlaten.
1e deel marathon: Etappe 9

Wederom een marathon etappe in de editie 2016. De totale afstand van vandaag bedraagt voor de motoren en quads 436 km. Een verbindingsroute van 151 km, gevolgd door de special van 285 km.

Robert van Pelt in actie in etappe 8: https://youtu.be/4l3hNP3IUTI

Opnieuw een neutralisatie, dit keer omdat het te moeilijk en te heet zou zijn. De eerste gedachte is natuurlijk “kom op, het is tenslotte DAKAR!!”. Maar als blijkt dat er niet genoeg capaciteit meer is om de hulptroepen naar de rijders te krijgen die medische verzorging nodig hebben, dan is het een juiste beslissing.

Robert van Pelt is als 21e gefinisht, vandaag de snelste Nederlander. Ingo op WP3, met nog slechts 40 km te gaan….