Pieter van Mechgelen wint de 10 editie van de spectaculaire Oost Europa Rally

DSC_0363Als offroad liefhebber moet je de OER gereden hebben, wat was het weer een geweldig mooie week. De OER heeft weer bewezen dat vriendschap, gezond verstand en motorbeheersing je tot winnaar maken. In het digitale klassement bewijst Harm van foto Boezerooy dat vriendschap bestaat. Zijn eerste taak was om de 70 Jarige Jan Krol te begeleiden, maar als zijn vriend Roelf Hummel zich zelf keer op keer bewijst door een etappe te winnen staat Harm Roelf bij op de moeilijke stukken. Prachtig om te zien.

Bij Leppink Adventure is het een kunst om alle waypoints aan te doen en in de rally klasse is niks zeker tot aan de finish. Bert Veenje navigeert goed genoeg en het lijkt erop dat hij de OER gaat winnen, echter waren we het Belgische drietal, Pieter van Mechgelen, Nick Janssens en Koen Maes even vergeten. De OER was hun eerste Rally en konden nog niet navigeren, na uitleg en instellen van de gps waren ze vooral leergierig. Niks achter elkaar aanrijden, gewoon zelfstandig vol adrenaline door de special, ze vonden het geweldig, Koen raakte een keer volledig de weg kwijt en moest via de weg naar het bivak. Nick crosst op het hoogste nationale niveau en geeft werkelijk rijles.

In de laatste special genaamd het enge Bos wordt de rally beslist. Siebe Kinderman maakt geen enkele fout en rijdt in een record tijd naar de finish. Achter hem wordt er in het bos gefluisterd. Ze willen hun positie niet verraden, waypoint missen betekend ernstig verlies. Bert Veenje staat nog op de eerste plaats en wordt geholpen door de nr.2 digitaal, Dick Luiten. Dick is een echte enduro crack en staat zijn mannetje, echter met het waypoint hebben ze geen geluk. Robert Weijers loodst zijn vriend Gerard van Sevink quads in Halle snel door het bos. Onze Belgische DSCN3527vrienden maken het feest compleet. Koen pikt aan bij een snelle Tripy rijder en weet hierdoor de schade beperkt te houden. Nick doet het alleen en heeft werkelijk het hele bos en alle valleien gezien, ha ha Wat een kracht patser. Pieter daar in tegen maakt geen enkele fout en navigeert in een record tijd naar de overwinning. De relaxte sfeer het ontdekken van Oost Europa en de spanning en ontspanning van het offroad rijden maken de OER tot een groot feest voor elk niveau. Klik hier voor het hele verslag.

Oh ja, Siebe en Jan.
„Fryslan boppe Grün in de gruppe“ betekend het mooiste uit Friesland is de trein naar Groningen Ha Ha.

Uitslag rally klasse:DSC_3615

1ste Pieter van Mechgelen.
2de Bert Veenje.
3de Nick Janssens.

Uitslag digitale klasse:

1ste Roelf Hummel.DSC_3612
2de Dick Luiten.
3de Harm Boezerooy.