Bas Klein Haneveld keert terug in het EK Enduro met tweemaal een 9e plaats

Bas_EK_LetlandHusqvarna-rijder Bas Klein Haneveld heeft na zijn heupblessure een positieve terugkeer gemaakt in het Europees Kampioenschap Enduro in Ogre, Letland. Ondanks dat de rijder uit Vorden nog niet genoeg tijd had gehad om topfit te worden, wist hij toch beide dagen in de top tien af te sluiten.

Nadat Bas in april tijdens het Nederlands Kampioenschap MX1 in Westerbork ten val was gekomen en hierbij zijn heup uit de kom viel, leek het er lange tijd op dat hij niet op tijd fit zou zijn voor deze wedstrijd. Gelukkig verliep het herstel boven verwachting en kon Bas hier weer zijn eerste grote enduro rijden.

De club had drie proeven uitgezet waarvan er twee op zanderige ondergrond waren uitgezet en de andere liep door een steengroeve. Het was een ronde van 65 kilometer die de rijders drie keer moesten rijden. Op zaterdag liep het lekker en Bas was tevreden over zijn rijden en had helemaal geen last van zijn heup. Hij had vooraf ingezet op een top tien plaats en wist de dag af te sluiten op een nette negende plaats.

Na de inspanningen van de eerste dag voelde hij zich op de tweede dag wat vermoeider. De eerste proef begon al gelijk met een valpartij en in de daaropvolgende proeven zaten er ook meerdere valpartijen bij. Bas kon niet lekker in zijn ritme komen maar was over het algemeen niet ontevreden over zijn rijden. Hij sloot de dag wederom af op een negende plaats.

Commentaar Bas Klein Haneveld: ‘’Realistisch gezien kan ik alleen maar tevreden zijn met tweemaal een negende plaats. Ik heb gewoon nog te weinig tijd gehad om fit te worden en meters te maken op de motor. Ik weet nu wat me te doen staat voor de Nederlandse wedstrijden waar ik me nu in ga vastbijten om daar weer zo fit mogelijk aan de start te staan. Eventueel pak ik nog een aantal Duitse of Belgische wedstrijden mee ter voorbereiding en om in het juiste ritme te komen’’.

Op zaterdag 1 oktober staat voor Bas de derde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Enduro op het programma in Havelte.