Noord Holland: in het zand ….

2016pb10_noordholland_havelteZo…. Heerlijk zo’n zomer maar het is pas echt leuk als er ook een Enduro te verrijden is. Wat een prachtig weer hadden we afgelopen zaterdag in Havelte. Toen we ’s morgens rond 6 uur over de dijk reden richting Havelte spoelde het nog van de lucht. Maar dat bleek gelukkig het spreekwoordelijke buitje tegen het stof. Eenmaal op het terrein was het (bijna) droog en werd het eigenlijk alleen maar mooier.

De regen had er helaas wel voor gezorgd dat CP1 niet te bereiken was. Wat doen we dan zoal voor de keuring, natuurlijk grote verhalen en een hoop lol. Want uiteindelijk doen we het daarvoor. Plezier voor iedereen. Rijder en volgers. Maar,.. genoeg over de randzaken. We gaan rijden! Als we het rijtje afgaan komen we de eerste NH rijders tegen in de EV40. Het terrein van Frank Ligthart en Edwin Groen. Toen Frank, na 5 rondjes van de motor kwam, had hij een glimlach van oor tot oor. De nieuwe WPM-350 is duidelijk in de smaak gevallen. De tijden die eruit geperst werden in het klapzand van Havelte waren goed voor een 9e plek. Edwin had nog een klein restantje te verwerken van een crash, 2 weken geleden. Maar ondanks de ongemakken ging het goed en de weg terug is weer ingeslagen.

In de N2 klasse ging de jongste enduro rijdende Jimmink weer van start. Blij dat de zomer voorbij is en het seizoen weer is gestart. Het is druk in deze klasse. Na 4 rondes/8 proeven zitten meer dan 10 rijders binnen een paar minuten. Prachtig voor de sport tegelijkertijd … jammer dat het niet in meerdere classes zo is. Jim werd keurig 19e en kijkt al weer uit naar de volgende wedstrijd waar iets minder zand zal zijn.

De NV 40 is toch wel een beetje de NH klasse. Nu met onze nieuwste aanwinst, Robin Groeneweg. Vorig jaar een trouwe dag licentie rijder en dit jaar vol gas in de NV40. En we kunnen wat verwachten. Deze man heeft gewoon een bomen-track voor het huis liggen. Kosten nog moeite werden gespaard, aangezien er ook hier gestart werd op een WPM-350. Sterker nog, deze werd, door Dhr. Pullen zelf, voor aanvang van de wedstrijd afgeleverd. Een keurige 6e plaats was het resultaat. En dan te bedenken dat Robin dit de minst leuke Enduro vindt.

We misten in deze klasse Jasper. Jasper is mede eigenaar van een grond, weg en waterbouw bedrijf(de Boer en van der Weide). En er moest de nacht voor de wedstrijd, gewerkt worden. Volgende keer is de kersverse Yamaha rijder wel van de partij in de N2.

Ook in de NV 50 klasse miste we 2 talenten. Ron Bruin, de autospuiter uit Heerhugowaard, had zakelijke verplichtingen en Marcel Piek had een erfenisje van de Hellas rally.
En wat doe je dan als je niet kan rijden… dan ga je gewoon Willem helpen, top Marcel!.

Wie is er dan nog,…. Natuurlijk, de Nestor. Alleen die bleek het zo verschrikkelijk druk te hebben (had ie s’morgens al) en kreeg 2 minuten straf, waarom….te laat door de klok… Goedemorgen Mart.
Wie wel wakker was,…was Rob Peetoom. De buffel uit Winkel wist zijn speciaal geprepareerde Verpalen KTM heel goed door het zand te dirigeren. Met als resultaat een 6e !! plek. Keurig Rob!.

Als laatste hebben we de Daglicentie rijders Tijs Slooten en Co de Wit. Voor Co was het zijn eerste ervaring met een Enduro en dat heeft ie geweldig gedaan. Vrijdag avond nog de motor prepareren, want ja… er moet een toeter op en de volgende dag aan de bak. Voor Tijs geldt dat niet. Tijs heeft de afgelopen jaren wat jeugd enduro’s gereden en daar ervaringen opgedaan dankzij de inzet van de enthousiaste KNMV (Jos en Wilco) worden deze wedstrijden georganiseerd. Het is “de” manier om de jongeren enthousiast te krijgen voor het spelletje. Het is dan ook zonde dat er eigenlijk zo weinig jeugd starten tijdens deze wedstrijdjes.
We kijken met zijn allen uit naar de volgende, Havelte en medewerkers. Super geregeld en het was weer een prachtige dag.

Enduro rijders uit Noord Holland danken :
SP 2000 – Grondverzetmachines
KOOPS – Machines en techniek
Highlight reclame – Lichtreclame en belettering
Hartog Lucerne – Speciaal paardenvoer
Boekel transport – Handel en transport bedrijf
Zantingh – professionele gasbrander-installaties
mcKili – Good food and catering
GlasGarage.nl – Autoschade de Laat
Van Breugel – Mechanisatie
Martien Jimmink – Diverse loon-werkzaamheden
Double D – Design en mx parts
Fossa Media – Printed Products