Noord Holland: Het feest van Holten

Winnaar van de daglicentie rijders, Michel HoensonHet feest van Holten, zo mag je deze echte kampioensrit wel noemen. Prachtige omstandigheden, geweldige omgeving en een, naar mijn idee, foutloos georganiseerde kampioensrit. Met 4 proeven per ronde is het voor de echte enduro-liefhebber, smullen. De mannen uit NH gingen donderdagochtend vol goede moed naar Holten. Eerst naar de keuring, motor inleveren en het noodzakelijke papierwerk doen om vervolgens nog wat proeven te lopen. Helaas hebben nog altijd een aantal jongens geen tijd, zaken gaan voor het meisje zeggen ze dan. Voor dit moment is het even niet anders en we hopen ze dan ook allemaal volgend jaar weer te zien.

We gaan het rijtje even af en starten met de EV40. Deze keer was het Edwin die Frank de baas was. Hoewel Frank zichzelf niet echt een dienst bewees vrijdag, met als gevolg een klein strafje. En dan hebben we het nog niet gehad over het verliezen van zijn voorremhendel en het ongelukje wat hij op de zaak had, 2 weken geleden. Om niet op de details in te gaan,… hij stond liever dan hij zat. Maar daar hebben ze dan weer een pilletje voor. Beide hebben de 2 daagse keurig afgerond.

De NV 40 klasse is het domein van Robin Groeneweg. Donderdag, bij de keuring, kwamen ze er in ene achter dat er een, niet voor Enduro goedgekeurde, voorband op de motor zat. Gelukkig was onze Duitse banden-vriend aanwezig, die had nog een bandje. In de NV40 klasse waren, zoals eerder vermeld, de messen behoorlijk geslepen. Nummer 1 is en was weg maar daarachter,.. Robin was beide dagen duidelijk aan het consolideren. Een 6e plek, met een klein gaatje naar 5, was dan ook loon naar werken. Hetgeen resulteerde in een keurige 3e plek in het eindklassement. Een mooie bokaal en promotie naar de Inters was de prijs. Van harte Robin en succes volgend jaar.

Bij de NV 50 hebben we “good old” Ron Bruin die met zijn maat Marcel Piek de clubkleuren van NH verdedigd. Ron begon de 2 daagse met een sluimerend griepje en was niet helemaal fit. Tot overmaat van ramp ging hij bij de eerste proef, die al na 5 min op de route lag, op zijn rug. Au! En dan moet het nog beginnen. Marcel die we de eerste dag niet gehoord hebben had de 2e dag echt een valse start. Of eigenlijk geen start. De motor was met geen mogelijkheid aan te krijgen en er kwam dan ook een DNF achter zijn naam. Heel spijtig. Ron die ging de 2e dag ook een beetje bijzonder van start. Door de vorst was de startwagen een beetje glad geworden en Ron lag voor de wagen,.. weer op zijn rug. Maar de ouwe doorzetter is natuurlijk gewoon aan de finish gekomen. Sterker nog, hij werd gewoon 10e wat echt knap is. Met tijden,.. daar kon je mee thuis komen. Top gedaan Ron.

En, ja.. wat hebben we dan nog?
Natuurlijk de Daglicenties. Michel Hoenson vond het ook weer eens tijd worden om mee te doe. Nu, in het bezit van een A2 rijbewijs. Met als gevolg dat Michel een motor kan berijden die iets meer geschikt is voor deze topper. Met zijn Verpalen KTM reed hij dan ook naar de overwinning bij de Daglicenties met 6 minuten voorsprong op de nummer 2 (en die stond ook niet stil). Je kan hier dan ook gerust praten over een afgetekende overwinning. We hopen, van harte, Michel volgend jaar het hele seizoen te kunnen bewonderen. Uiteindelijk zijn het deze jongens die de Endurosport moeten gaan dragen. Nieuwe aanwas van dit kaliber is zeldzaam.

De 2e DL rijder is Co(de Wit) En met Co is het altijd pret. Co rijdt heerlijk in de rondte en heeft ontzettend veel plezier in het rijden, wat overigens steeds beter gaat. Hoewel de uitlaat van de 2 takt Husaberg was een klein beetje uit vorm geraakt. Maar dat had volgens Co niets met het rijden te maken, maar meer met een boom. Als laatste daglicentie rijder stond Tijs Slooten aan de start. Een andere motor, dus moest Tijs wel even wennen en dat moet dan wel heel snel als de eerste proef na 5 minuten opdoemt. Je hoort wel eens zeggen dat degene die het minst meemaakt,.. enz. Nou Tijs heeft zijn deeltje wel gehad en zonder verder in de details te treden zijn er zeker 4 proeven geweest die hij zonder achterrem heeft gereden. We kunnen dan ook niet anders dan tevreden zijn over het resultaat. De geruchten gaan dat ook Tijs volgend seizoen de wedstrijden wil rijden.
Kortom een mooie 2 daagse!! Een waardige Enduro!! Organisatie van Holten, chapeau! En hartelijk dank. Ook een dank aan de mannen en vrouwen van de KNMV die het hele seizoen toch weer een mooie reeks van wedstrijden hebben georganiseerd. Op naar de 14e Januari voor seizoen 2017!

Met dank aan onderstaande sponsors:
SP 2000 – Grondverzetmachines
KOOPS – Machines en techniek
Highlight reclame – Lichtreclame en belettering
Hartog Lucerne – Speciaal paardenvoer
Boekel transport – Handel en transport bedrijf
Zantingh – professionele gasbrander-installaties
mcKili – Good food and catering
ABS de Laat HHW/Alkm. – Autoschade en Caravan herstel
GlasGarage HHW/Alkm. – Autoglas herstel en vervanging
Van Breugel – Mechanisatie
Martien Jimmink – Diverse loon-werkzaamheden
Double D – Design en mx parts
Fossa Media – Printed Products, event dressing & more