WimvanderHeyden: START BK ENDURO IN METTET

Mettet_WimvanderHeydenHallo. De laatste keer dat ik iets van mij liet horen was toen ik moest beslissen om na de wedstrijd in Dinant mijn seizoen vroegtijdig te beëindigen door een schouderblessure. Die werd intussen geopereerd en kostte me 4 maanden revalidatie maar is nu weer helemaal in orde.

Zodoende stond ik afgelopen zondag aan de start van mijn 35ste seizoen als crosser / endurist. Dit jaar werd de opener betwist in Mettet. De paddock stond opgesteld aan het racecircuit en er waren 2 proeven uitgezet in Hemptinne. De 1ste was in een steengroeve/weiland en de 2de op een lichthellend veld met keiharde ondergrond. Door het mooie weer van de afgelopen dagen en de veel te lange winter was de belangstelling groot. Maar liefst 251 piloten kwamen hun kans wagen.

Ik vertrok dus onder een mooi lentezonnetje om 9.32 uur voor een wedstrijd die zou aflopen om 16.52 uur. Tussenin moesten we 240 km verbinding en 10 proeven afleggen. Ik reed een bevredigende wedstrijd waarin ik proef per proef mijn chrono’s kon verbeteren, en gaandeweg meer en meer plezier beleefde op de motor. Dit resulteerde in een 3de plaats in de E3 klasse op 5,8 seconden van voormalig GP crosser Nick Triest. Winnaar werd teamgenoot Jeff Goblet die 41.7 seconden bonus had.

Het beloofd een mooi seizoen te worden met nog 7 wedstrijden tellend voor het BK. Positief is het grote aantal nieuwe gezichten bij de Interklasse. Met Nick Triest, Jilani Cambré en Andy Truyts maken 3 sterke crossers de overstap naar de Enduro. Tel daar nog de 2 sterkste beloften van vorig jaar bij en dan krijg je 5 extra kandidaten voor de top 10 van het scratch klassement. Meer dan ooit telt elke seconde want de competitie is groter dan ooit. De voldoening zal des te groter zijn bij ieder goed resultaat.

De volgende wedstrijd laat op zich wachten tot 28 mei in Rocroi. Intussen zal ik deelnemen aan het nieuwe BEX kampioenschap. Dat is een reeks 4- en 6 uurs wedstrijden per 2, waarin ik zal aantreden met Husqvarna teamgenoot Jilani Cambré.

Tot de volgende !

Wim #9  www.wimvdh.be

Alle resultaten zijn zoals gewoonlijk terug te vinden op www.ris-timing.be.