MIRJAM’S MOTOR WEER TERUG

Terwijl Mirjam haar Dakar-ritme van zich af probeerde te schudden, werd haar motor door haar team opgehaald uit de haven van het Franse Le Havre. Vlak voor de Motorbeurs in Utrecht halverwege februari werden Mirjam en haar Husqvarna weer met elkaar herenigd.

GEEN STEM MEER OVER…
Mirjam en haar motor stonden op de motorbeurs te schitteren in de stand van haar helmsponsor Shoei Europe. De motorbeurs in Utrecht is voor veel motorliefhebbers hét startsein voor het nieuwe seizoen. Ruim 80.000 bezoekers deden dit jaar de 4-daagse weer beurs aan.

Mirjam over de afgelopen beurs: “De echte ‘Die-hards’ stonden ’s morgens al vroeg in lange rijen te wachten voor de ingang. Ik vind het prachtig, ik zie oude bekenden weer terug en ben de hele dag aan het praten, handen aan het schudden en vragen aan het beantwoorden. Het enthousiasme van de Dakar-fans doet me telkens weer versteld staan. De één wil alleen even mijn hand schudden en mij bedanken en feliciteren, de ander wil graag met mij en de motor op de foto èn weer een ander blijft een tijd staan luisteren of heeft een hele waslijst met vragen. Helemaal leuk en het blijft onvoorstelbaar om te beseffen hoeveel mensen de Dakar volgen en met me meeleven.”

MEET & GREET
CSN Groep had tijdens de rally een geweldige actie bedacht voor Mirjam’s fans en… met een wel heel persoonlijke en unieke prijs: de mogelijkheid om Mirjam na de Dakar Rally te ontmoeten en haar het hemd van het lijf te vragen!

Mascha, Patrick, Yvonne en Ronnie waren de gelukkige winnaars en zij werden door CSN Groep uitgenodigd op het hoofdkantoor in Leusden. Ze kwamen uit alle hoeken van het land en namen de moeite flinke afstanden af te leggen. De organisatie door CSN Groep was perfect, de ontmoeting was in een kleine setting met alles er op en er aan. De winnaars waren erg geïnteresseerd en de vragen die zij stelden waren origineel. Kortom, een zeer geslaagde Meet & Greet!

CHROMEBURNER GAAT VERHUIZEN
Tijdens de Dakar kon je op de social-mediakanalen van ChromeBurner elke dag een ‘Daily Dose of Dakar’ lezen met de verhalen van Mirjam. En nu staat de motorgear-specialist en sponsor van Mirjam op het punt om de verhuisdozen in te pakken…
ChromeBurner vertrekt naar een inspirerende omgeving in Nieuwekuijk aan de Touwslager 10. Om deze move te vieren nodigt ChromeBurner iedereen uit op haar Housewarming Party op zaterdag 16 maart vanaf 10:00 uur! Mirjam is natuurlijk van de partij, samen met haar motor. Vind je het leuk om Mirjam te ontmoeten en tevens te genieten van de uitgebreide motorgear collectie van ChromeBurner tijdens de Housewarming Party?
Kom gezellig langs! Kijk voor meer informatie op: https://www.chromeburner.com

THE REAL DAKAR SPIRIT…
Mirjam wil het beste uit zichzelf en haar materiaal halen maar niet ten kostte van alles en iedereen. Tijdens de Dakar Rally zal zij andere deelnemers nooit aan hun lot overlaten. Dat bleek ook in deze editie van de zwaarste rally ter wereld en dat werd gewaardeerd! Lees hieronder een paar verhaaltjes van Mirjam’s collega’s:

Jimmink gered door Koningin van de Dakar
Nog een beetje wankel op de benen haakte hij in de etappe van Arequipa naar Moquegua aan bij HT Rally Raid-teamgenote Mirjam Pol, die Jimmink geduldig naar de finish loodste. “De koningin van de Dakar! Mirjam heeft me gered vandaag. Wat rijdt die netjes en bekeken, zeg. Het is net een uil: je ziet dat koppie alleen maar draaien. Ze ziet alles. Als ze een spoor niet vertrouwt, zoekt ze een betere”, aldus de 58-jarige Martien Jimmink.

Herwin Hopmans uit duinpannetje gered door Mirjam Pol
Hij nam een verkeerde afslag en kwam in een duinpannetje terecht. “Het was maar een meter of drie, maar wel zo steil, dat ik er niet uit kwam.”
Te voet klom Hopmans naar de rand, waar hij met een sigaretje en wat te drinken zat te wachten tot er iemand kwam om hem te helpen. “Maar er kwam niemand. Pas na lang wachten, zag ik iemand rijden: Mirjam Pol. Het bleek dat ik kort voor dat duinpannetje naar links had gemoeten. Samen met Mirjam heb ik de motor uit dat gat gekregen. Dat had ik alleen nooit gekund. Ze wilde niet eens dat ik daarna bij haar bleef voor het geval er iets zou gebeuren. ‘Rij je eigen tempo maar, het komt wel goed’, zei ze”, vertelt Hopmans in het bivak.

Hopmans bedankt Mirjam:
http://www.rtlgp.nl/item/189349/een_bedankje_voor_mirjam_pol
Sjors van Heertum zat er helemaal doorheen
Hopmans: “Ik ben bij Mirjam Pol gaan rijden, als dank voor haar hulp in de vorige etappe. Zonder haar had ik nog in dat duinpannetje gestaan, dus ik dacht: als dat meiske mijn hulp nodig heeft, ben ik in de buurt.”
Nog voor de eerste stempelpost hadden ze al twee motorrijders opgeraapt die waren gevallen. Bij kilometer 150 kwamen Pol en Hopmans een derde gecrashte motorrijder tegen. Ze bleven bij hem, leidden het aanstormende verkeer om en hielpen de brancard in de helikopter te tillen.
Daarna kwam het hoogtepunt van de etappe: een enorme duinenstrook. “Dat schoot niet op. Zoveel duinen. Daar kwamen we Sjors van Heertum tegen, die er helemaal doorheen zat. Mirjam en ik hebben Sjors tussen ons in genomen: zij voorop, dan Sjors en dan ik. Net een treintje. In de duinen heb ik Sjors twee keer opgeraapt. Hij viel gewoon om, zo doodop was hij”, aldus Herwin Hopmans over de zevende etappe.

© Foto/Tekst/Video: Rallymaniacs en RTLGP
“You have to help each other, if you don’t…you won’t make it”
Bezoek de website voor meer over Mirjam!
Facebook Mirjam Pol
Twitter Mirjam Pol
Instagram Mirjam Pol
Website Mirjam Pol
Copyright © 2019 MP1, All rights reserved.