Goede start voor Mathias Van Hoof in Holten

MathiasvanHoof-foto-John-LendersDe start van het nieuwe BK Enduro verliep voor de BETA rijder Mathias Van Hoof met enige hoogtes en laagtes. Uiteindelijk werd de rijder uit Herentals zeer mooie tweede op minder dan een seconde van de winnaar in de nieuwe Interklasse E2/E3. Een meer dan verdienstelijk resultaat na bijna 4 maanden inactiviteit na zijn sleutelbeenbreuk op het einde van 2018.

Het BK Enduro schoot afgelopen weekend van start in het Nederlandse Holten waar samen met onze Noorderburen om de punten werd gestreden. Nieuw voor 2019 is de prestigeklasse waar de 10 beste rijders van 2018 in samenkomen zonder verschil te maken in de cilinderinhoud. Daarnaast blijft ook de Interklasse bestaan, waar dan E2 en E3 samengevoegd werden tot één ‘zware’ klasse. Het is in deze klasse dat Kempenaar Mathias Van Hoof aanzet en zijn E3 vice kampioenstitel van 2018 verdedigt.

“De winter voorbereidingen verliepen niet zoals gepland door mijn sleutelbeen breuk op het einde van 2018. Daardoor schoof mijn hele voorbereiding met 2 maanden op en kon ik pas voor 3 weken opnieuw beginnen met motorrijden. De focus lag dus op herstel en samen met Sven Verbrugge heb ik sterk aan mijn conditie gewerkt, en dat werp nu zijn vruchten af”.

De start in Holten was daarom ook moeilijk met een paar schuivers in de eerste proeven. Maar Mathias hield de gaskraan open staan in de volgende proeven en reed steeds in de top 10 algemeen en top 3 in zijn klasse. De zeer lange proeven in het Hollandse zand in combinatie met technische stukken tussen de bomen, vergden veel fysiek maar ook hoogste concentratie van de BETA rijder.
“Na twee van de drie rondes heb ik de voorvork gewisseld en vanaf toen voelde ik me veel beter op de nieuwe 350 viertakt BETA. Een fantastische machine waar ik mee lezen en schrijven kan”, ging Van Hoof verder.

De tijden werden in de laatste ronde ook beter en stelselmatig schoof Mathias op in het klassement. Dan gingen de hemelsluizen wagenwijd open en viel de regen en hagel met bakken uit de lucht waardoor het parcours een modderpoel werd en de meeste rijders een beetje van het gas gingen. Niet voor Van Hoof, hoe zwaarder hoe beter en in de laatste 2 proeven reed hij zelfs twee keer een 4de scratch tijd! Toch kwam hij op het einde slechts 66/100 van een seconde te kort voor de overwinning bij de Inters E2/E3.
“Jammer van die paar valpartijen, dat betaal ik cash op het einde en kom ik net iets te kort voor de overwinning.” Scratch werd Mathias ook 2de bij de Inters en in combinatie met de Prestige werd het een mooie 7de plaats.
Volgende wedstrijd zal het WK in Dahlen (D) zijn waar Mathias zal starten in de nieuwe FIM Open Enduro klasse. De week nadien, op 31 Maart is het de 2de wedstrijd voor het BK in Mettet.