Hard enduro series Germany Neuhaus-Schiersnitz

Zaterdag 30 maart werd de eerste wedstrijd verreden van de hard enduro Series Germany. Op vrijdag reisden 5 Nederlanders af om mee te rijden met deze wedstrijd. Zaterdag werden alle motors zonder problemen gekeurd en ingeleverd. Om 09:30 begon de wedstrijd met een proloog. Dit was een klein rondje met wat obstakels om de groepen en start opstelling te bepalen. Wesley Pittens wist de proloog als beste Nederlander op een 5de plaats af te sluiten. Robin Holtmeulen volgde op een 21ste plaats. Thierry Pittens had last van achterblijvers en moest genoegen nemen met een 26ste plaats. Simon Koning werd 77ste en Rico Doomen 132ste van de totaal 150 rijders.

De rijders werden verdeeld in 3 groepen die allemaal 1 uur moesten rijden. In iedere groep zaten 50 rijders waarvan de eerste 10 zich kunnen kwalificeren voor de finale. In groep 2 gingen Thierry en Wesley goed van start en hadden van begin tot einde de eerste 2 plaatsen bezet. Thierry werd 1 en Wesley werd 2de. Simon Koning werd 34ste waardoor hij zich helaas niet kon kwalificeren voor de finale.
In groep 3 gingen Robin en Rico van start. Robin reed lang op een 4de plaats. In de laatste ronde maakte hij nog een fout waardoor hij terug viel naar een 6de plaats.
Rico werd 38ste en kon helaas ook niet door naar de finale.

De finale. Er gingen wat extra lussen open en er werden nog extra hindernissen toegevoegd waaronder een grote spectaculaire waterbak.
Binnen 45 min moesten er zoveel mogelijk rondes gereden worden over dit extreme parcours.
De 3 Nederlanders reden een sterke wedstrijd. Thierry kon de wedstrijd afsluiten op een erg sterke 6de plaats. Wesley achtervolgde hem kort op een nette 10de plaats. Robin werd 19de. Met dit sterke optreden werden team Holland 2de. Vlak achter Blake Gutzeit en Robert Scharl.

19 mei zal de 2de wedstrijd van de hard enduro series Germany verreden worden. Het hele team zal ook hierbij weer aanwezig zijn.
Tekst: Robin Holtmeulen