NIEUWSBERICHT 3- update Mirjam Pol in Dakar Rally 2020

_____________________ ETAPPE 6 ________________________
MOOI SOEPEL DOOR DE DUINEN
Het was vroeg vanmorgen en het was koud, heel koud. Zeker voor de motorrijders was het afzien. Mirjam had zich erg goed voorbereid en had zo ongeveer alles aan wat ze maar bij zich had en dat was best wel prettig. “De meeste motorrijders hadden het zo koud vanmorgen bij de start. Sommigen zaten van ellende in auto’s of wat ze maar konden bedenken. Ik ben blij dat ik goed voorbereid ben op de kou, dat is toch het halve werk”, laat Mirjam ons weten.

Heerlijke dag
Het tempo zat er goed in vandaag. Nadat ze een aantal quadrijders van zich af kon schudden in het begin van de special, kon ze aanpikken bij een groepje motorrijders waar ze prima mee op kon rijden. Mirjam: “Dit is mijn soort etappe, ik heb heerlijk gereden en heb het prima naar m’n zin gehad. Het eerste stuk was snel en daarna volgden de duinen. De duinen zijn prachtig, als je ze begrijpt. De eerste twee duinen reed ik er niet overheen maar ik reed er gewoon ín. Zo bizar, ik reed me gewoon vast ín een duin. Maar je leert ze steeds beter kennen die duinen en ik vind het prachtig. Ik kreeg vandaag nog een compliment van een toprijder die uit deze omgeving komt, dat ik mooi soepel door de duinen rij.”

Blij met resultaat
Als we haar vertellen wat het resultaat van vandaag was; ‘je bent als 46ste gefinisht!’ reageert Mirjam enthousiast: “Oh, mooi zeg! Dat resultaat had ik nog niet verwacht, zeker niet al in de eerste week van de rally. Daar ben ik zeker tevreden mee. En daar ga ik ook lekker de rustdag mee in.” Haar positie in het algemeen klassement is door het prima resultaat van vandaag ook aanzienlijk verbeterd, ze staat nu 54ste.

Met een goed gevoel de rustdag ingaan is mentaal ook belangrijk. “Ik ben erg blij met de rustdag want de dagen hiervoor waren wel er lang en zwaar. Als de rustdag er niet was, was het ook wel goed gekomen maar dit vooruitzicht is wel er fijn”, eindigt Mirjam haar betoog.

Fotocredit: FOTOP.