Verslag Enduro Team Eefde EK wedstrijd Frankrijk plus verslag Vincent en Geert

Afgelopen weekeinde zijn Vincent Rikhof, Geert Snellenberg en Marcel Hordijk actief geweest op de tweede wedstrijd om het EK Enduro 2013. In het Franse Bar sur Seine, ca 650 km van Eefde en ter hoogte van Parijs, ging de voorbereiding van de 3 teamleden op de ISDE 6DAYS een volgende fase in.

Zoals geschreven in de vooruitblik was dit de eerste wedstrijd van Vincent op Europees niveau en was de doelstelling door de teamleiding bepaald op het uitrijden op beide dagen, ervaring, veel ervaring op doen en kennismaken met enduro rijden op internationaal niveau. Vincent heeft alle doelstellingen gehaald, 2 dagen uitrijden, ervaring op gedaan en met een 22ste en 20ste plek in de daguitslagen een prima start van de int. carrière  van Vincent.

Geert Snellenberg wist niet precies waar hij stond voor aanvang van deze wedstrijd omdat het nogal een tijd geleden was dat Geert op EK niveau een prestatie neer wilde zetten, ook met het oog op de voorbereidingen op het ISDE.

Met een 9de plaats op zaterdag en een 12de op zondag scoorde Geert mooie punten in de E3 klasse op zijn TM 300cc 2t.

Marcel Hordijk die ook al deelnam aan de 1ste wedstrijd om het EK Enduro in Italië wilde zien of hij de progressie die hij maakt na zijn lange en slepende blessure en revalidatie kon voortzetten.

Ondanks zijn lange ervaring in de internationale endurowedstrijden kon Marcel niet ontkennen dat de dag en nacht voorafgaande aan deze wedstrijd er toch nog de nodige spanning en onzekerheden waren.

Gelukkig kon onze “driving captain” op zondag met een heel goed gevoel richting Rotterdam reizen want met een 10de plaats op zaterdag en een onverwachte 9de plaats op zondag in de Veteranenklasse, waar de nodige zwaargewichten van weleer deelnemen, was de progressie en vooruitgang in het rijden duidelijk zichtbaar.

Kortom, een geslaagd weekeinde voor Enduroteam Eefde. Alle doelstellingen ruim gehaald, een zeer goede sfeer in het team waar rijders maar ook de volgers het team op de kaart blijven zetten met teamspirit en teambeleving.

info@enduro-mxteam.com www.enduro-mxteam.com

1ste deelname Vincent Rikhof aan EK ENDURO 8 en 9 juni 2013

Verslag Vincent Rikhof 1e deelname aan het EK ENDURO.

Mijn allereerste EK Enduro dit werd afgelopen weekend in Frankrijk in Bar Sur Seine verreden en duurde, zoals altijd, twee dagen. Alleen de voorbereidingen voor deze EK duurden wel twee weken. Alles werd aan de motor gecontroleerd, van gaskabel tot claxon, het linksysteem met EUROL producten gereinigd en ingevet, wiellagers, koelerslangen en noem maar op.
Veel slijtdelen werden vernieuwd zoals remblokken, ketting, tandwielen , remolie etc. Er werd niets aan het toeval overgelaten.Ook de bakjes op de posten werden zorgvuldig gevuld met eten, reservedelen, ACERBIS handschoenen, ARIETE brille, etc. Ook de bandenplank en -koffer moest mee want er moet voor de tweede dag wel een nieuw bandje op. Ook de bib mousses en nieuwe banden werden thuis ingevet en meegenomen.
En natuurlijk moest Henri (pa Vincent) zijn motor ook klaar gemaakt worden om mee te nemen. Altijd wel gemakkelijk dat je op hem kunt terug vallen, voor advies of hulp, als hij toch in de beurt is.
Donderdagmorgen kwamen we aan na een reis van ca. 700 km en hebben we met de andere teamleden de tent opgebouwd en zijn daarna direct de proeven gaan lopen. Vrijdag nog even met motor naar het testbaantje voor de laatste afstellingen aan de motor. Na afloop van deze trainingssessie de nieuwe Metzeler banden op de motor gelegd.
Nu kwam er een nieuwe uitdaging; bij Fransen de administratie regelen, maar gelukkig deden ze niet al te moeilijk en ons talenwonder Marcel Hordijk en teamlid Geert Snellenberg hebben mij hierbij geholpen. Hierna de motor door de technische keuring gekregen en hem in parc ferme ingeleverd.
Nu begon het wachten op de 1ste wedstrijddag en na een toch wel onrustige nacht kon het avontuur beginnen. Wel drie gecontroleerd of ik de juiste papieren, kenteken, groene kaart , rijbewijs, etc bij me had, maar eindelijk kon ik dan mijn TM 250 cc 2t ophalen uit het parc ferme.
Toen ik eenmaal van het startpodium was gereden, viel veel spanning weg en kon ik lekker goed geconcentreerd rijden in de mooie Franse natuur. Het rijden op de route ging lekker en dat gold ook voor de proeven. Het was die dag erg warm en de helpers op de posten zorgden voor de nodige drinken en eten .
Aan het einde van de dag nog even de puntjes op de i gezet en een nieuwe achterband gezet en daarna de motor ingeleverd. Ik was dan over deze eerste dag heel tevreden, waarbij ik geen minuten heb opgelopen, op de proeven goed rond ging en het allerbelangrijkste, heb uitgereden en veel ervaring op gedaan. Met een een keurig 22ste plaats in de daguitslag waren mijn vader en ik erg tevreden.
Toen ik op zondag in de ontbijtzaal van het hotel kwam keken vele gezichten somber door de vele regen die er die nacht was gevallen, maar laat ik dat nou gewoon fantastisch vinden en ik was dan ook in opperbeste stemming. Door de regen werd wel sommige stukken uit proeven en route gehaald, ook was het erg glad. Tegen het eind van de middag brak de zon iets door waardoor het iets begon op te drogen, maar toen had ik mijn 2e EK dag er bijna opzitten. Ook deze 2e dag was voor mij zeer leerzaam en ik heb dan ook volop genoten van de omstandig op de route en proeven. Ook deze dag zonder strafminuten doorgekomen en uitgereden en geëindigd op de 20ste stek. Dat was het doel, die het team, voor mij, in deze eerste EK enduro voor tot doel had.

Ik hoop dat ik de volgende EK Enduro in Tsechië in augustus as. net zo mag beleven en ook richting mijn deelname aan de ISDE 6DAYS in Italië, Sardinië veel mag leren.

Vincent Rikhof

Geert Snellenberg – EK Enduro Bar Sur Seine Frankrijk

Afgelopen weekend heb ik mee gedaan aan de 2e wedstrijd om het Europees Kampioenschap enduro.

Ik had mezelf als doel gesteld om de wedstrijd uit te rijden en om te proberen niet naar het klassement te kijken.

Eigenlijk ging het rijden vanaf het begin uitstekend al had ik wel moeite om direct vanaf het begin te knallen.

De motor liep echt fantastisch. Soms gewoon bijna eng goed..

De eerste dag werd ik 9e waar ik super tevreden mee was. Dit had ik van te voren echt niet gedacht. Ook kon ik het goed volhouden.

De tweede dag werd ik 12e door een foutje in de enduro-test wat me een kleine 40 seconden koste. Als ik hier niet zo dom was geweest had ik misschien weer 9e kunnen worden maar goed ik kwam voor het uitrijden en dat heb ik gedaan!

Kortom: TEVREDEN!

P.s. Fam. Dolfing, Fam. Ten Velde, Leo en Lisan… bedankt voor het bemannen van de posten!
Gelukkig zijn er mensen die weten dat je enduro niet alleen kunt!

Team bedankt! Het was een prachtig weekend. Robin extra bedankt voor het volgen!!!!!!!!!!!!!