Zeer geslaagde talenten training in Westerbork

Foto’s. Video Cees Koerts. Video enduronl. De achttien geselecteerden van de Talent Ontwikkeling Promo Groep (TOPG) hadden vandaag hun eerste gezamenlijke enduro training. En wat een succes! Pracht lokatie van BMCC Westerbork met naast het parkeerterrein een aantal wat extremere elementen, boomstammen en stenen dus, maar niet te gek. Daar werd de middag besteed onder de bekwame leiding van trainers Erik Davids en Erwin Plekkenpol. Voor de lunch werd in een nabij gelegen bosje geoefend op kort, houterig draaiwerk op zachte bosgrond, afgewisseld met snelle knippenpaden. De hele dag op dezelfde manier: oefenen totdat het zo goed ging dat het bijna saai werd en dan nog tegen de klok, waardoor het weer spannend werd, want stress om de klok.
Bij iedereen zag je veel vooruitgang, behalve bij de allersnelsten maar die maakten wel hun uren en dat helpt ook. Bij zo’n eerste keer hoort ook groepsvorming en naar elkaar kijken en daar zijn die toppers ook handig voor.
Met veel dank aan de BMCC en Lucas Dolfing voor het initiatief en aan de trainers. TOPG, wat is dat? Lees hier ons eerdere bericht. Diverse video’s zijn in de maak, ook Gopro werk.
Foto’s zijn bewust “eender” en dus saai maar handig om de verschillen te zien en het was verrekte donker in het bos.
Verder beterschap voor pechvogel Bas Klein Haneveld die er in slaagde om zonder te vallen zijn kuitbeen te breken.