Nieuwsbrief Ad Ketelaars augustus 2014

LONDINIERES: Het afgelopen jaar is er hard aan gewerkt om mooie routes in de Franse heuvels, dichtbij de Normandische kust, tot stand te brengen. Het is gelukt om deze 400 kilometer lange routes te vertalen naar een kloppend roadbook. De in principe tweedaagse rit, kan naast een papieren roadbook, eventueel ook met een eigen Tripy worden gereden. Uitvalsbasis is het spectaculaire MXcircuit van Londinières.

Je kunt daar overnachten in een chalet in het gezellige stadje of op de camping van het circuit.
Zoals ook bij alle andere ritten het geval is, doet Ad Ketelaars OffroadTrips alle reserveringen bij de Vlaamse eigenaar van het circuit.

“Green Lane Riding”, noemen de Engelsen deze vorm van terrein rijden, waarbij bospercelen worden afgewisseld door slingerende veldwegen, die je dikwijls door mooie groene tunnels leiden. Veel van deze paden worden nauwelijks nog gebruikt. Hoewel de rit geen spectaculaire hoogteverschillen bevat, is dit  geen ritje dat je “met twee vingers in de neus, even doet”. Integendeel! Je dient voor deze ritten, vooraf behoorlijk wat offroad ervaring in je rugzakje te doen. Die zul je onderweg, ongetwijfeld nodig hebben.

Dus al met al ritten, die in combinatie met enkele rondes over de steile hellingen van het circuit, dagvullend zullen zijn.

HART VAN BRABANTRIT:

De Hart van Brabantrit, wordt dit jaar verreden, als het landschap op zijn mooist is. Slingerende paden tussen de velden, waar het mais nog hoog op staat en single tracks door bossen waar je moet turen om tussen de begroeiing het pad te ontdekken.

Er worden 4 verschillende routes aangeboden. Waarvan drie  roadbookversies van ongeveer hetzelfde kaliber zijn. Deze zijn respectievelijk 180, 200 en 220 kilometer lang. Indien je de

“ Hard Roadbook Tour”  wilt rijden, dan dien je dat in je aanmeldings e-mail te zetten. Deze rit van 300 kilometer lengte is zowel rijtechnisch als op het gebied van navigeren, intensiever dan de andere drie routes.

ROADBOOK 08:

In de afgelopen maanden is het gelukt om een totaal nieuwe route door Nederlands Brabant te maken. Deze route heeft een lengte van 180 kilometer en bevat zoals gewoonlijk weer vele onverharde wegen en paadjes. Een echte aanrader. Deze route is niet te rijden tijdens de Hart van Brabantrit. Laat het eens weten, als je op een ander moment deze rit wilt rijden met Tripy of met roadbook.

Tussen 20 augustus en 10 september staan alle activiteiten op een laag pitje, vanwege mijn zomervakantie. Aanmeldingen voor de Hart van Brabantrit worden genoteerd, maar voor bevestiging en vragen, dien je even te wachten op antwoord. Reserveringen voor meerdaagse ritten worden ook doorgeschoven tot na de vakantie.

Wens je meer informatie, stuur dan eens een e-mail naar Ad Ketelaars.

Ad Ketelaars
Spoorbaan 4
5051 ET Goirle (NL)
0031651565237
Offroad_trips@hotmail.com

www.offroadtrips.nl