Wim Vanderheyden: Sixdays dag2

Hier zijn we weer, de motor staat in het parc fermé. Hij kreeg 2 nieuwe banden en een propere luchtfilter en is klaar voor dag 3. Zelf heb ik net gedoucht en hoop ik na een goeie nachtrust er morgen klaar voor te zijn.
Vandaag was echt een zware dag, voornamelijk de routes waren echt goed stuk gereden. De jury had beslist om de tijden tussen de time-checks in te korten. Ik heb altijd op tijd kunnen klokken maar 2 van mijn team-maats lieten zich verrassen. Kan gebeuren, erger is dat we onze speerpunt van de ploeg kwijt zijn. Cédric Cremer raakte met electrische problemen niet uit de laatste proef. Zware domper voor het team en nog het meest voor hemzelf natuurlijk.

Mijn dag verliep goed. In de gevreesde 1ste proef lukte het niet slecht en ook de anderen liepen vrij vlot. In het dagklassement in E3 werd ik 14de, in de stand blijf ik 15de. In de world trophy zakken we naar plaats 9. Morgen krijgen we nieuwe routes voorgeschoteld en 4 nieuwe proeven, 3 in het zand en 1 endurotest in de bergen. Ook de route zou voor 85 % uit zand bestaan. Het zal weer zaak zijn de filters regelmatig te wisselen en goed te drinken want sinds vanmorgen is de zon weer van de partij.
Dat was het zowat.
Tot morgen ! Wim 74#