Gebroeders Pittens winnen ook het ONK Enduro in Zelhem

Gebroeders Pittens hebben de zevende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Zelhem weten te winnen. Thierry en Wesley wisten beiden goede tijden neer te zetten in de proeven en slaagden erin om hun eigen klasse met een grote voorsprong te winnen. Wesley reed lang aan de leiding in de scratch van de inters maar zag in de slotfase toch Hans Vogels nog langszij komen. Thierry wist wel de scratch van de nationalen op zijn naam te schrijven.

Dankzij de goede weersomstandigheden lagen de proeven er mooi bij. Wesley zat gelijk goed in zijn ritme en wist in de eerste ronde snelle tijden op de klokken te zetten. Zijn tijden waren niet alleen snel in de E3 klasse maar ook in de scratch. Hij kon goed mee komen met Hans Vogels en ook Robin Nijkamp gaf goed partij. Aan het einde van de eerste ronde stond hij aan de leiding in zijn eigen klasse maar ook in de scratch. Lang wist Wesley de koppositie in handen te houden maar door een aantal foutjes wist Hans Vogels hem in de vierde ronde te passeren. Wel wist hij zijn eigen klasse met een voorsprong van meer dan twee minuten te winnen en in de scratch werd hij tweede. Wesley kijkt terug op een goede enduro met een prachtige route.

Ook Thierry was gelijk vanaf de eerste ronde goed op dreef. Ondanks dat hij hier en daar wat last had van rijders die hij achterop kwam wist hij de A1 klasse met een veilige voorsprong winnend af te sluiten. Daarnaast schreef hij de scratch van de nationalen op zijn naam.

Thierry en Wesley voeren beiden het Nederlands Kampioenschap aan in hun klasse. Over anderhalve week gaat het kampioenschap verder in Harfsen.