Hans Vogels wint ONK enduro te Harfsen

Onder perfecte weersomstandigheden werd afgelopen weekend de ONK Enduro van Harfsen verreden. Er waren drie proeven uitgezet in een mooie route van ruim 70 km, en deze route moest men drie keer rijden. In tegenstelling tot de normale ONK Enduro,s  werd er deze wedstrijd niet volgens de scratch stand gestart. Vandaag gingen als eerste de nationale rijders van start, dan volgde er 15 minuten pauze, dan gingen de inters van start, en als laatste de daglicenties. Deze startvolgorde was een test van de KNMV, om ervoor te zorgen dat de inters niet of nauwelijks tussen de daglicenties zouden komen.

Tijdens de prijsuitreiking werd er aangegeven dat deze test goed was gelukt en verder een vervolg zal gaan krijgen.

De eerste en tweede proef waren in een bosrijke omgeving met veel kruip en sluipwerk. Het was behoorlijk glad op de wortels en de afgevallen bladeren, maar Hans ging geconcentreerd deze proeven in en reed goede tijden.

De derde proef was bij het motorcrossterrein van Harfsen. In tegenstelling tot andere jaren werd het motorcrossterrein maar minmaal gebruikt en de proef lag grotendeels om het motorcrosscircuit heen. Meteen na de start moest er al een rij ingegraven tractorbanden worden genomen. Hans reed op deze proef goede tijden en maakte op deze poef het verschil met de concurrentie.

Hans won vandaag de scratch en zijn klasse E2.

De volgende wedstrijd van Hans is de ONK Enduro ( Kampioensrit ) te Enter.

Voor meer informatie www.hansvogels.com