Robert van Pelt opnieuw tweede in het ONK Enduro

Robert van Pelt uit het Yamaha Netherlands Verhoeven team heeft tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Harfsen een tweede plaats weten te behalen. Het is een evenaring van zijn beste prestatie tot dusver in zijn prille enduro-carriere.

De voorbereiding op de enduro in Harfsen was verre van ideaal. Het klaarmaken van de spullen voor Dakar had de eerste prioriteit. Er zijn veel meters gemaakt met de rallymotor en er is daarbij veel getest. Gelukkig had de vader van Robert tijd gevonden om de Yamaha WR450 volledig te prepareren voor deze wedstrijd.
De route bestond uit 72 kilometer en moest drie keer worden afgelegd. Harfsen staat bekend om de kruip- en sluipdoor proeven, iets waar de jonge Ridderkerker zich nooit echt op thuis voelt. Op een grote crash op proef 1 in de laatste ronde bij een inhaalmanoeuvre na, werd er de hele dag zeer constant gereden en wist Robert opnieuw tweede te worden in het grote deelnemersveld van de N2 klasse.
Commentaar Robert: ”Het was een prachtige enduro. Ik voel me sinds de samenwerking met Yamaha en het team steeds sterker worden en leer veel bij. Deze wedstrijd paste niet super in mijn agenda maar voor Dakar is dit wel een ideale wedstrijd. Het team is druk bezig om de motoren klaar te krijgen en ik zit daar dan ook volop in cursus. Verder worden deze week de spullen ingepakt om vrijdag naar Le Havre te vetrekken om alles op de boot te zetten. Daarna gaan we volop verder in de voorbereiding”.