Robert van Pelt bedankt sponsoren met winst tijdens de kampioensrit

Robert van Pelt uit het Yamaha Netherlands Verhoeven Team heeft zijn eerste Enduro uit zijn carriere ooit gewonnen in de N2 klasse. Dat gebeurde tijdens de zwaarste wedstrijd van het jaar in Enter. De kampioensrit staat bekend als de zwaarste beproeving van het seizoen. De wedstrijd werd over twee dagen verreden en er werd 445 kilometer afgelegd. Na een tweetal tweede plaatsen kwam Robert steeds dichter bij de winst in de N2 klasse en wist de wedstrijd ruim te winnen.

Elke dag moesten er drie ronden afgelegd worden met daarin per ronde drie klassementsproeven. Robert had de laatste updates van Yamaha meegekregen om zo veel mogelijk pk’s uit zijn motorblok te krijgen. De proeven, voornamelijk verreden op maisplakken, vergden veel van de motor en voornamelijk het motorblok. Robert won bijna alle proeven en had na twee dagen een voorsprong van 1,5 minuut op de uiteindelijke kampioen Bjorn Sloot.

Commentaar Robert van Pelt: ‘’Het was een bijzonder goed evenement. Ik kwam al steeds dichter bij de winst en om tijdens deze wedstrijd te kunnen winnen was voor mij de kers op de taart. Yamaha voorzag mij van de laatste specificaties en ik was versteld van het motorblok. Natuurlijk was ik enorm zenuwachtig. Het was de laatste wedstrijd voor de Dakar en ik heb me zelfvertrouwen een enorme boost gegeven. Ondanks een kleine crash in de eerste proef van de eerste dag ging het geheel vlekkeloos. Ik wil graag de sponsoren bedanken die dit allemaal voor mij mogelijk maken’’.