Verslag van de endurocross tijdens het motorcrossevenement in Aagtekerke

Vrijdag 31 juli was de 25e editie van de jaarlijkse supercross in Aagtekerke, georganiseert door MC de Pekelinge, waarbij de MEVZ de taak op zich nam om het parcours voor de enduroklasse aan te passen met wat leuke hindernissen.
Na de training zag het er naar uit dat de strijd waarschijnlijk een Zuid-Hollands onderonsje zou worden, want  E2 rijder Jarno v.d. Linde klokte de snelste tijd met maar liefst 7 seconden voorsprong op EV 40 rijder  Michel van Dooren, die op zijn beurt weer 9 seconden voor had op 3e man, local Freddy Roelofs. Echter toen de rijders op mochten gaan stellen achter het starthek begaf de accu van V.d. Linde zijn machine het en even zag het er naar uit dat hij niet van start kon. De hulp kwam uit onverwachte hoek, want Jaap de Visser die net afgevlagd was bij de Local Hero klasse zag Jarno met zijn motor lopen en bood gelijk zijn machine aan, zodat hij alsnog van start kon.

Het was Freddy Roelofs die de hole shot pakte gevolgd door Van Dooren en V.d. Linde. Laatstgenoemde ging er in de eerste ronde achter een springbult af en moest in de achtervolging, terwijl Van Dooren vrij snel de leiding over nam en deze niet meer afstond, V.d Linde werd nog 2e en Roelofs 3e.

De 2e manche wederom kopstart voor Roelofs, gevolgd door V.d. Linde (weer op zijn eigen motor) en Van Dooren. Binnen een ronde waren de “Hollanders” de Zeeuw al gepasseerd en gingen er met zijn 2en vandoor, waarbij V.d. Linde een comfortabele voorsprong opbouwde op Van Dooren. Echter maakte V.d Linde in de voorlaatste ronde een foutje waar Van Dooren dankbaar gebruik van maakte en de leiding overnam, om die vervolgens ook niet meer af te staan en zo werd Michel van Dooren met 2 eerste plaatsen de dagwinnaar gevolgd door Jarno V.d. Linde (2+2), Freddy Roelofs (3+3), Leon Drost (4+5) en Lennard de Kam (6+4).