MC sportlust heeft dit jaar de RedBull Romaniacs eens van dichtbij gevolgd

Met een aantal leden van de Enduroclub uit Friesland,  aangevuld met “stelletje Hollanders” uit Rotterdam en omstreken zijn we voor 10 dagen naar Sibiu gegaan. De planning was om zelf eerst een paar dagen te gaan rijden en dan waar mogelijk de wedstrijd te volgen en eens te zien wat die toppers nu eigenlijk anders doen.

Dat pakte niet geheel volgens planning uit. De MC Sportlust President lag al binnen half uur in een rotsachtige beek met vinger uit kom en diverse andere kneuzingen en vleeswond aan knie. Paul J. lag 5 minuten later in zelfde beek met schouder kapot en uit de kom 🙂 En Jeroen vd G. scheurde later in de week nog een pees af in de pink… laatstgenoemden moesten noodgedwongen (veel) eerder naar huis voor operaties.

Kortom, niet voor watjes… Wellicht te snel opgestapt en niet geconcentreerd na de lange reis in alle vroegte…? Volgende keer maar wat kalmer beginnen met een biertje of zo…

Het was erg warm in Sibiu en de thermometer tikte meerder dagen de +40 graden aan. Erg heet dus, ook voor de deelnemers in de diverse klassen.

Het leek de toppers niet te deren. We konden op GPS coördinaten naar de  mooie strategische “spectator-points” rijden met eigen motors. Het is echt ongelofelijk hoe de mannen van de Gold Class, zoals Johnny Walker, Graham Jarvis, maar ook onze eigen Rienk Tuinstra hier als berggeiten bij onmogelijke klimmen omhoog “klauteren”. Gemotoriseerde bergwandeling voor gevorderden zullen we maar zeggen. Ook Silver en Bronze Class kregen pittige uitdagingen op hun eigen nivo voorgeschoteld.

Foto’s en filmbeelden op onze website www.mcsportlust.com of je kan het filmpje direct op ons youtube kanaal afspelen: https://www.youtube.com/watch?v=pBnI4RruZTM

Volgend jaar ligt in de planning om met een selecte groep mee te gaan doen aan de Redbull Romaniacs  hard enduro wedstrijd in de Bronze Class, moet te doen zijn hebben we gehoord …J als we heel blijven hopelijk.

Voor belangstellenden, info en/of opgave: wopke2005@versatel.nl