Bas Klein Haneveld gemotiveerd voor start EK Enduro in Finland

Bas Klein Haneveld van het Beta Super B Team gaat vandaag van start voor de eerste dag van het Europees Kampioenschap Enduro in het Finse Jamsa. De wedstrijd in Finland is de derde wedstrijd in een serie van vier wedstrijden. Op vrijdag heeft Bas zijn Beta machine ingeleverd in het parc ferme en kijkt met veel enthousiasme uit naar het moment dat hij vandaag van start kan gaan. De rijder uit Vorden zal om 09:46 uur op de motor stappen en verwacht rond de klok van 17:00 uur weer binnen te komen.

Eerder deze week heeft Bas de proeven uitvoerig verkend. De eerste proef is een enduroproef met veel stenen. Deze proef zal gedurende het weekend steeds verraderlijker gaan worden. De tweede proef is voor de Nederlanders uitermate geschikt en bestaat uit veel zandpaden en bos. Ook hebben de uitzetters een trial parcours opgenomen in deze proef waar de rijders met hun enduromotoren naar boven mogen triallen. De derde proef is uitgezet op een mooie crossbaan waarin veel tafels, opstappen en dikke gaten met klapzand liggen. Ook is er een stukje extreem in de proef verwerkt met stenen, boomstammen, betonblokken en rioolbuizen.

Bas zit vandaag met zijn teammaat Bjorn Sloot in de minuut en hoopt de dag op een positieve manier af te kunnen sluiten. Voor aanvang van de eerste wedstrijddag staat Klein Haneveld op een vijftiende plaats in de tussenstand. Echter er staan twee rijders vlak voor hem in punten waardoor er mogelijkheden zijn voor de Vordenaar om plaatsen op te schuiven in het klassement.

Hoe het Bas vergaan is, zult u in een volgende nieuwsbrief kunnen lezen!