WPM KTM Team begint tweede deel van het ONK Enduro met zege in Havelte

2015pb10_ismohavelte2015klNa een lange zomerperiode ging het Open Nederlands Kampioenschap Enduro zaterdag verder in Havelte. Er stonden vijf ronden op het programma met daarin twee proeven. Door de goede weersomstandigheden lagen de proeven er droog en perfect bij. Het WPM KTM Team wist hier met haar rijders goed te scoren en zegevierde in het teamklassement.

Ismo ten Velde moest in het begin van de dag even wennen om weer kort en heftig te knallen in de proeven. Ook lag de snelheid bijzonder hoog. Op twee valpartijen na wist hij in de andere proeven goede tijden neer te zetten en finishte op dertig seconden van Lucas Dolfing op een tweede plaats in de E1 klasse.

2015pb10_erwinhavelte2015klErwin Plekkenpol had het in de eerste ronde moeilijk in de snelle en vlakke proeven. Toch wist hij redelijke tijden neer te zetten. In de tweede ronde lagen er al meer wallen en knippen en dit lag hem veel beter. Echter in de eerste proef miste hij een bocht maar probeerde de motor toch in te sturen. Dit had tot gevolg dat zijn voorwiel in een diepe zandwal hapte en hij er voorover af ging. Dit kostte hem achttien seconden waardoor hij gelijk de aansluiting met de kopgroep kwijt was. Op een vijfde plaats ging Erwin verder in de wedstrijd en wist wat hem te doen stond. In de daaropvolgende proeven stond hij op scherp en wist hij top drie tijden neer te zetten in de scratch. In de derde ronde nam hij de vierde plaats in handen en in de vierde ronde schoof hij door naar een de derde plaats. De twee koplopers waren op dat moment al te ver weg waardoor hij zich erop concentreerde om de derde plaats vast te houden tot over de finish. Dit lukte en tevens eindigde hij op een vijfde plaats in de scratch. In de tussenstand is hij nu opgeklommen naar een tweede plaats.

Met Robin Nijkamp liep het in Havelte niet zoals het hoorde. Hij maakte veel foutjes en kwam niet aan de tijden van de kopmannen in zijn klasse. Met een vierde plaats was hij dan ook niet tevreden en zal er volgend weekend in Bergeijk alles aan doen om terug op het podium te staan.

Kay Hulshof kende tegenslag in Havelte want tijdens de tweede proef liep de achterband van zijn velg af. Kay ging snel aan de slag om het probleem te verhelpen maar liep hierbij wel twee strafminuten op waardoor een goede eindklassering gelijk verkeken was.

Ook Nina Klink kwam aan de start in de E2 klasse. Ondanks dat ze in de eerste proef iets teveel foutjes maakte, ging het rijden verder goed en wist ze op een nette achttiende plaats te finishen. Nina is hier tevreden mee want ze had nu beter de aansluiting met een aantal jongens dan in het begin van het jaar.

Mark Wassink ging enthousiast van start en het rijden ging best goed. Wel merkte hij dat hij af en toe net iets teveel foutjes maakte. Omdat de snelheid hoog lag, moest er scherp gereden worden. De Reiger Racing afgeveerde KTM 300 veerde en liep super in het zware zand. Toch kwam hij in iedere proef net iets tekort op Hans Vogels en kon zich daardoor niet mengen in de strijd om de zege. Wel werd hij netjes tweede in de E3 klasse en derde in de scratch.

2015pb10_peterhavelte2015klPeter Lenselink had in de zomerperiode goed doorgetraind met zijn teammaten om toch een beetje in het ritme te blijven. Lenselink ervaarde het als fijn dat hij in de zomerperiode toch was blijven rijden want vijf ronden over het militaire oefenterrein in Havelte is niet niks. Peter heeft de hele dag lekker gereden en heeft geen gekke dingen meegemaakt. Zijn tijden waren snel en zo wist hij de EV40 klasse winnend af te sluiten.

Aankomende zaterdag gaat het kampioenschap verder in Bergeijk. Hier zullen alle WPM KTM-rijders weer scherp aan de start verschijnen!

Foto’s: John Lenders

Kijk voor meer informatie op www.wpmteam.nl