Wesley Pittens wint ONK Enduro in Havelte, Thierry Pittens wordt derde

havelte_wesleyWesley Pittens uit Vorstenbosch heeft op overtuigende wijze de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Havelte weten te winnen. Voor Wesley was het zijn eerste wedstrijd op de nieuwe Husqvarna maar deze wist hij gelijk winnend af te sluiten. Ook Thierry deed het goed in Havelte en wist als derde te finishen in de E1 klasse.

Thierry was op en top voorbereid op deze wedstrijd maar de voorbereiding van Wesley was vanwege zijn overstap naar Husqvarna kort en snel geweest. Ondanks dit begon hij toch vol goede moed aan de dag.

havelte_thierryThierry had er veel zin in maar wist dat het op zijn 125cc 2-takt machine moeilijk zou worden tegen de 4-takten. De ondergrond in Havelte bestaat namelijk uit heel los zand en hier is iedere PK van harte welkom. Gelijk vanaf het begin had hij het tempo er goed in zitten en ging het duel aan met de concurrentie. Hij heeft alles gegeven wat hij in zich had en wist een aantal hele goede proeven te rijden. De Husqvarna deed het super en tevreden sloot hij de dag af op een derde plaats in de E1 klasse. Thierry kijkt nu al uit naar de volgende enduro in Bergeijk want hier zijn meer bos en hardere proeven in het traject verwerkt. Hij hoopt er hier beter bij te kunnen zitten.

In de week voorafgaande aan de wedstrijd in Havelte hadden Wesley en het team het erg druk gehad. Op maandag werd er besloten om met een Husqvarna van start te gaan in Havelte. Omdat de motor pas op vrijdag binnen kwam bij Laurense Motors, was er voor Wesley geen tijd om de proeven te lopen. Op vrijdagavond werd de motor nog snel even ingereden en uiteindelijk stond er voor aanvang van de wedstrijd slechts 50 kilometer op de teller.

Gelijk vanaf het begin voelde het rijden goed aan. Wel ging hij in de eerste ronde een paar keer in de fout omdat de linten weg waren gereden. Dit kostte hem wat tijd maar na de eerste twee ronden kwam hij steeds beter in zijn ritme en werden zijn tijden sneller en sneller. Boven verwachting wist hij op een originele Husqvarna 450F model 2016 de E2 klasse te winnen.

Wesley hoopt deze vorm in de volgende enduro’s verder te kunnen zetten. De vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro staat aanstaande zaterdag op het programma in Bergeijk.

Foto’s: John Lenders