Vier podiumplaatsen voor het WPM KTM Team in ONK Enduro in Hellendoorn

ismohellendoorn2015De rijders van het WPM KTM Team hebben in het ONK Enduro in Hellendoorn alles uit de kast gereden om podiumplaatsen in de wacht te slepen. Dit is ze goed gelukt want uiteindelijk konden ze met vier podiumplaatsen huiswaarts keren. Als team wisten ze te winnen en sloten zo een mooie endurodag naar tevredenheid af.

De proeven in Hellendoorn waren erg afwisselend, wat het mooi maakte voor de rijders. Proef 1 was in het bos met veel single tracks en diepe knippen. Proef 2 was op en rond de zandkuil. Dit was een hele mooie proef met technische stukken erin. Proef 3 was op een bouwland met daarbij een stukje bos.

Met Ismo ten Velde begon het gelijk niet goed. In de eerste proef had hij een aantal geluksmomenten en kwam een keer ten val. Omdat het rijden niet lekker aanvoelde heeft hij besloten om in de rest van de enduro geen onnodige risico’s te nemen. Hierdoor werd hij derde in de E1 klasse en negende in de scratch.

Robin Nijkamp voelde zich vertrouwd op het technische traject van Hellendoorn. Hij heeft de hele dag weinig meegemaakt en is in de proeven niet gevallen. In alle proeven kwam hij net iets tekort op de kopman maar wist er wel een goede tweede plaats uit te halen in de E2 klasse en eindigde op een vierde plaats in de scratch.

Erwin Plekkenpol kende een hele goede start van de enduro en zette in de lange bosproeven snelle tijden op de klokken. Echter in de tweede ronde kwam hij in de proef in het zandgat ten val omdat zijn voet bleef haken. Bij de valpartij kwam hij met zijn been vast onder de motor te liggen en verspeelde hierbij zo’n dertig seconden. Erwin herpakte zich goed en reed een sterke derde ronde. Helaas kwam hij acht seconden tekort op de derde man en moest daardoor genoegen nemen met een vierde plaats. In plaats van dat hij twee punten in liep op de leider in de tussenstand verloor hij twee punten en kijkt nu tegen een achterstand aan van dertien punten.

Met Kay Hulshof ging het rijden in de eerste ronde nog wat stroef in de proeven. Zijn vertrouwen nam in de tweede ronde toe en dit zorgde ervoor dat zijn tijden omlaag gingen. Deze lijn wist hij door te trekken richting de derde ronde en wist de dag op deze manier af te sluiten op een zevende plaats in de E2 klasse en op een twaalfde plaats in de scratch.

Nina Klink had haar draai gelukkig weer gevonden in Hellendoorn. In de eerste ronde wist ze gelijk al goede tijden neer te zetten, dit in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden waarin ze de eerste ronde nodig had om warm te worden. In de rest van de dag kon Nina het goede ritme verder te zetten en heeft ondanks dat ze twee keer in een proef ten val is gekomen, verder weinig meegemaakt. Dit resulteerde in een vijftiende plaats in de E2 klasse.

Mark Wassink brak vorig jaar in de eerste proef zijn sleutelbeen en was dit nog niet vergeten. Hier heeft hij dan ook geen risico’s genomen. Daarnaast had hij hier in de eerste ronde behoorlijk last van zijn onderarmen. In deze proef verloor hij iedere ronde teveel op de concurrentie. In de tweede proef ging het in iedere ronde lekker met Mark en in de derde proef wist hij in alle drie de ronden de snelste tijd neer te zetten in zijn klasse. Omdat hij in de eerste proef iets teveel tijd liet liggen, kwam hij aan het einde van de dag uiteindelijk negentien seconden tekort om te kunnen winnen en moest nu genoegen nemen met een tweede plaats in de E3 klasse. In de scratch eindigde hij op een derde plaats!

Peter Lenselink begon fanatiek aan de eerste proef. Omdat deze al na vijf minuten route op het programma stond, kreeg hij in de proef last van opgepompte armen. De hele eerste ronde heeft hij geen gekke dingen meegemaakt maar toch ging het rijden vanaf de tweede ronde soepeler. Dit zorgde ervoor dat zijn tijden in de proeven sneller werden. In de derde ronde heeft hij er een schepje bovenop gedaan en helaas zorgde dit voor een valpartij in de tweede en derde proef. Ondanks dit sloot hij de dag af op een mooie tweede plaats in de EV40 klasse.

Als team wist het WPM KTM Team het teamklassement te winnen in Hellendoorn. Aankomende zaterdag staat de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro op het programma in Harfsen.

Foto’s: John Lenders

Kijk voor meer informatie op www.wpmteam.nl