DAAN BRUIJSTEN PAKT DE WINST IN HELLENDOORN

daan_bruijstenDaan Bruijsten heeft in de ONK enduro te Hellendoorn weer goede zaken gedaan om het Nederlands kampioensschap. De zevende wedstrijd uit de reeks van tien, werd verreden in de schitterende bossen van Hellendoorn. Hier werden drie technische proeven uitgezet, welke drie maal afgelegd moesten worden.

De eerste proef genaamd de Dauwpop proef. Was een afwisselende proef van kort bochtenwerk met nauwe paadjes tussen de bomen met lange rechtenstukken met diepe gaten. De tweede proef was de zandkuil proef. Deze werd verreden in en om het zandgat welke optimaal werd benut door de organisatie. In de deze proef zaten ook snelle paden, deze waren zeker niet gemakkelijk door de wortels die werden uitgereden. Proef drie was een bouwland proef met wat lussen door de bosjes eromheen.

Daan begon zijn dag wat minder als we van hem gewend zijn. Hij had niet de snelheid en techniek die hij normaal liet zien. Achteraf bleek dat hij in de gehele eerste ronde te kampen had met harde onderarmen, een kwaaltje van vele crossers. Hij gaf aan dat dit kwam door de kou, hij was nog niet goed genoeg opgewarmd voordat hij de proeven starten. Met een kleine voorsprong eindigde hij de eerste ronde.

In de tweede ronde ging hij er eens goed voor zitten nadat hij zich extra goed had aangekleed. Hij verbeterde zijn tijden ruim en sloeg een groot gat naar zijn concurrenten. Zijn rijden ging steeds soepeler en gemakkelijker, je kon zien dat hij zich meer en meer thuis begon te voelen op de technische proeven. De derde ronde was nog beter als de tweede en verbeterde zijn tijden opnieuw, waardoor zijn tijden goed tussen de snelle inter rijders kwamen.

Na een mooie en leerzame dag in de Hellendoornsebossen sloot hij zijn dag met grote voorsprong af op zijn concurrenten in de N2. In het kampioenschap heeft hij een mooie voorsprong van 25 punten. Ook in de scratch (dit zijn alle nationale klasse bij elkaar samengevoegd) blijft hij zijn reekszeges voortzetten. Momenteel staat hij ook daar met een mooie voorsprong aan de leiding. In het rookies klassement staat hij boven aan de lijst. Met nog twee wedstrijden waarvan een tweedaagse (de kampioensrit) te gaan.

Daan zal aankomende zaterdag in Harfsen aan de start verschijnen in de voorlaatste wedstrijd voor het ONK. De week erop staat de toch wel spectaculaire wedstrijd, de strandrace van Scheveningen op het programma. Daarna komt de laatste wedstrijd van het seizoen, de tweedaagse in Eindhoven deze word verreden op 12 en 13 december. Hierna zal hij zich gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen.

www.daanbruijsten.nl