Wesley Pittens wint zesde ONK Enduro oprij in Harfsen, Thierry wordt opnieuw tweede

wesley_harfsenWesley Pittens van Pittens Racing heeft zaterdag in Harfsen zijn zesde zege van dit seizoen weten te pakken. De rijder uit Vorstenbosch was de hele dag goed op dreef en wist ondanks een valpartij in de tweede ronde ook nog de scratch te winnen. Thierry was de hele dag in de strijd om de zege in de E1 klasse. Echter door een valpartij in de laatste ronde, zag hij zijn kansen in rook op gaan en sloot de dag af op een tweede plaats in de E1 klasse.

Op vrijdag zagen de gebroeders Pittens tijdens het verkennen van de proeven dat het technisch zou gaan worden. Het had op de dagen voorafgaande aan de wedstrijd enorm veel geregend maar ondanks dit lagen de route en proeven er boven verwachting droog bij.

Met Wesley liep het vanaf de eerste ronde lekker. In de tweede ronde kwam hij in de tweede proef even een keer ten val waardoor er wat tijd verloren ging. Dit maakte hij in de laatste ronde weer goed waardoor hij de E2 klasse met een voorsprong van 1 minuut en 18 seconden winnend af wist te sluiten. Wesley was in zeven proeven het allersnelste en slaagde erin om met een verschil van vier seconden op de tweede man ook de scratch winnend af te sluiten. Hiermee won Wesley voor de derde keer op rij de scratch.

thierry_pittensThierry begon in de eerste proef rustig maar wist toch de snelste tijd in zijn klasse neer te zetten. In de tweede en derde proef moest hij iets toegeven. In de tweede ronde deed hij er een schepje bovenop en wist in twee proeven de snelste tijd neer te zetten. Er stond dus veel op het spel in de laatste ronde. In de eerste proef reed hij iets te verkrampt maar gelukkig bleef de schade beperkt. Helaas waren zijn kansen op de overwinning na een valpartij in de tweede proef definitief verkeken waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats in de E1 klasse.

Gebroeders Pittens kijkt tevreden terug op de wedstrijd in Harfsen en Thierry en Wesley gaan zich nu voorbereiden op de kampioensrit in Eindhoven op 12 en 13 december.

Foto’s: VS Foto, Erik