Van Pelt kent mindere ONK in Harfsen

vanpelt_harfsenHusqvarna-rijder Robert van Pelt is afgelopen weekend niet in staat geweest om zijn top-10 prestaties van het gehele jaar te herhalen. Robert kwam 45 seconden tekort op de tiende man en kwam uit op P13. De wedstrijd in Harfsen bestond uit een route van 230 kilometer met daarin drie echte enduroproeven.

Het bleek op voorhand een zware dag te worden. Het had de gehele week geregend en ook zaterdagmorgen na de start regende het. Het vizier was slecht en hierdoor werden geen risico’s genomen zo kort voor Dakar. De tijden vielen hierdoor erg tegen en na de tankstop werd er geschakeld. Het werd droog en de proeven die hierop volgden waren dichter in de buurt van de top-10. Het besef kwam na ronde twee dat een goede klassering er niet meer in zat en werd er op safe gereden.

‘Ik heb afgezien, het rijden viel tegen, het was koud en ik kreeg de motor niet afgedraaid. De regen en de gladheid die daarbij komt kijken is niet mijn ding als crosser. Ik heb goede grip nodig om mijn ding te kunnen doen en dat was in de eerste ronde totaal niet het geval. Ik heb denk ik wel 10 linten eruit gereden (sorry organisatie) en heb tijdens de tankstop besloten om me te focussen op de goede lijnen te rijden en eerder te remmen. Dat ging een stuk beter. Al bij al heb ik mijn meters gemaakt en ben ik enorm fit’.