WPM KTM Team trotseert de gladde omstandigheden in het ONK Enduro in Harfsen

robin harfsenDe WPM KTM-rijders hebben in de achtste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Harfsen alles op alles gezet om zo snel mogelijke tijden op de klokken te zetten. Hier zijn ze goed in geslaagd en dit leverde het team vijf podiumplaatsen op en een tweede plaats in het teamklassement.

Tijdens het proeven lopen constateerden de rijders dat het onvoorstelbaar droog was. Echter dit was op zaterdagochtend door de vele regenval van vrijdag op zaterdag volledig anders geworden. Ismo ten Velde heeft de hele dag geprobeerd om zo constant mogelijk te rijden. Op proef 1 kwam hij een keer ten val maar voor de rest lagen zijn tijden allemaal dicht bij elkaar. Hij kwam uit op een derde plaats in de E1 klasse en werd hiermee negende in de scratch.

Robin Nijkamp had zijn draai al snel gevonden en zat er qua tijden goed vooraan bij. In de tweede en derde ronde maakte hij net iets teveel foutjes, wat tot gevolg dat hij tot drie keer toe ten val kwam. Ondanks dit wist hij de dag toch af te sluiten op een nette tweede plaats in de E2 klasse.

De bosproeven lagen Erwin Plekkenpol wel. Omdat het in de eerste ronde flink regende, was het glad en glibberig in de proeven. Het rijden ging gelijk goed en eigenlijk heeft hij de hele dag doorgebracht op een derde plaats. In de laatste ronde wist hij op de snelle bosproef nog tien seconden goed te maken op de tweede man waardoor hij voor de volgende proef nog een achterstand had van zes seconden. Erwin ging er helemaal voor maar nam teveel risico’s en kwam twee keer ten val. In de laatste proef herstelde hij zich weer maar uiteindelijk kwam hij net vijftien seconden tekort op de tweede man en moest genoegen nemen met een derde plaats in de E2 klasse. Wel is hij hiermee twee punten ingelopen op de leider in het kampioenschap en kijkt nu tegen een achterstand aan van elf punten.

kay harfsen Voor Kay Hulshof was de wedstrijd in Harfsen een echte thuiswedstrijd. In de week voorafgaande aan de wedstrijd had hij meegeholpen met het uitzetten van de route en dit zorgde toch wel voor extra motivatie. Het lag in de E2 klasse vanaf plaats 5 t/m 8 allemaal dicht bij elkaar. Dit zorgde voor een mooie strijd. Kay heeft op een klein schuivertje na heerlijk en constant gereden en wist de dag op een mooie zesde plaats af te sluiten en werd elfde in de scratch.

Met Nina Klink ging het net zoals in Hellendoorn erg lekker. Ondanks dat haar voorkeur nog steeds uitgaat naar het rijden van bouwlandproeven verliepen de bosproeven allemaal erg soepel. In de eerste proef ging het echter wat minder door een valpartij maar Nina wist zich goed te herstellen en heeft vervolgens de rest van de dag geen fouten meer gemaakt. Haar tijden waren uiteindelijk goed voor een vijftiende plaats in de E2 klasse.

mark harfsenMark Wassink reed een goede eerste proef totdat hij in de allerlaatste bocht onderuit gleed. Gelukkig liet hij hier niet veel tijd liggen en kwam maar twee seconden tekort op de snelste. Ook in de tweede proef liep het lekker en had hij een goed ritme in handen. Helaas kwam hij halverwege op de oude vuilnisstort verkeerd uit bij het insturen en gleed opnieuw onderuit. Helaas lag hij heel ongelukkig naar beneden, met zijn voorwiel achter een boom. Het kostte Mark veel moeite om weg te komen en hierdoor verloor hij kostbare tijd. Vanaf proef 3 is hij voorzichtiger gaan rijden maar dit pakte niet goed uit want het rijden ging hierdoor slechter en ook zijn tijden waren niet goed. Ook in de tweede ronde wilde het nog niet lukken waardoor zijn tijden matig waren. Vanaf de derde ronde begon het beter te gaan en wist hij tijden neer te zetten die vergelijkbaar waren met die van de snelste. Uiteindelijk werd Mark tweede in de E3 klasse en vierde in de scratch.

Peter Lenselink had het goed naar zijn zin in de drie mooie proeven en op de fantastische route. De proeven liepen lekker, alleen kwam hij wel twee keer ten val. Dit hoort er allemaal bij en ondanks dit wist Peter er opnieuw een mooie tweede plaats uit te halen in de EV40 klasse.

In het teamklassement eindigde het WPM KTM Team op een tweede plaats in Harfsen. In het weekend van 12 en 13 december valt de beslissing tijdens de kampioensrit in Eindhoven. Aankomend weekend zullen verschillende leden van het WPM KTM Team deelnemen aan de Red Bull Knock Out in Scheveningen.

Foto’s: Damon en Henk Teerink

Kijk voor meer informatie op www.wpmteam.nl