Bas Klein Haneveld blijft na Harfsen leider in het ONK Enduro

bas harfsenBas Klein Haneveld van het Beta SuperB Team is in de achtste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Harfsen vierde geworden. De rijder uit Vorden kwam gelijk in de eerste proef even ten val en verloor hierbij kostbare seconden. In de rest van de dag heeft hij zijn eigen wedstrijd gereden maar omdat hij net niet snel genoeg was, moest hij genoegen nemen met een vierde plaats.

In de week voorafgaande aan het evenement waren de weersvoorspellingen niet al te gunstig. Er zou heel veel regen vallen maar wonder boven wonder viel het allemaal nog wel iets mee. Dit had als voordeel dat de club een mooie route uit kon zetten met veel bos en afwisselende proeven van bouwland tot een snelle bosproef, waarbij er kruip/sluip stukjes van de crossbaan van Harfsen zijn gebruikt.

In het begin van de eerste proef was het door de regenval erg glad. Ondanks dit ging het rijden lekker totdat hij in het midden van de proef een remfout maakte en zijn motor stil remde. Bas liet zijn koppeling gelijk los zodat zijn motor weer aan kon gaan door de rol snelheid. Omdat het zo glad was, wilde het wiel niet ronddraaien en dit had tot gevolg dat hij onderuit gleed en gelijk kostbare seconden verloor omdat hij andersom stond.

De rest van de dag heeft Bas zich niet gek laten maken en lekker zijn eigen wedstrijd gereden. Wel kwam hij nog even een keer ten val op een gladde boomwortel in een bocht maar hierbij ging maar weinig tijd verloren.

Bas sloot de dag af op een vierde plaats in de E2 klasse en blijft hiermee aan de leiding staan in de tussenstand. Zijn voorsprong op de tweede man bedraagt 11 punten. Op 12 en 13 december staat de kampioensrit op het programma in Eindhoven. Hier hoopt Bas de titel binnen te kunnen halen. Aanstaande zaterdag en zondag zal Bas deelnemen aan de Red Bull Knock Out in Scheveningen.

Commentaar Bas Klein Haneveld:’’Over het algemeen niet geheel ontevreden maar eigenlijk ook niet helemaal tevreden want ik was eigenlijk de hele dag niet snel genoeg. Ik ben vierde geworden maar sta nog met een verschil van 11 punten op de tweede man aan de leiding in het kampioenschap’’.

Foto: Henk Teerink