Gebroeders Pittens winnen de kampioensrit in Eindhoven

wesley_kampioensritThierry en Wesley Pittens hebben beiden de kampioensrit in Eindhoven weten te winnen. De gebroeders uit Vorstenbosch wisten zich goed staande te houden in de modderige omstandigheden en trotseerden al het modder en het vele water. Thierry won in de E1 klasse en Wesley zegevierde zowel in de E2 klasse als de scratch!

Omdat Wesley in het begin van het jaar twee nulscores op heeft gelopen, zat kampioen worden er bijna niet meer in. Wel kon hij voor de tweedaagse scratch titel gaan en hierop had hij dan ook duidelijk zijn zinnen gezet.

Lichtelijk gespannen begon hij aan de eerste dag. Vanaf de eerste proef ging het rijden redelijk goed en wist hij constante tijden neer te zetten. De proeven waren nat en glad en hij ontving veel tegenstand van Mark Wassink. Door de hele dag scherp te blijven rijden wist hij de scratch met een voorsprong van acht seconden winnend af te sluiten. Daarnaast won hij zijn eigen klasse met een verschil van 1 minuut en 18 seconden. Aan het einde van de dag werd de Laurense Husqvarna klaar gemaakt en begon de voorbereiding op de tweede dag.

Op zondag begon het allemaal minder soepel. Er was veel water gevallen en dit zorgde ervoor dat de sporen compleet onder water waren gelopen. De eerste proef ging redelijk goed maar in de tweede proef kwam Wesley ten val en verloor hierbij kostbare tijd. Ook op zondag was Wassink goed op dreef waardoor Wesley zich geen grote fouten kon permitteren. Na een geweldige strijd wist hij de dag met een verschil van vier seconden op Mark Wassink winnend af te sluiten en won zijn eigen klasse met een verschil van 1 minuut en 40 seconden.

Over twee dagen won Wesley het scratchklassement en het totaalklassement van de E2 klasse. Trots nam hij de bijbehorende beker in ontvangst, waar toch wel heel veel bekende namen opstaan!

thierry_kampioensritThierry begon het weekend met gelijk een hele scherpe tijd in de eerste proef. Jammer genoeg ging het in de tweede proef even kort mis maar daarna kon hij de aansluiting met Lucas Dolfing redelijk behouden. Helaas ging het in de eerste proef van de tweede ronde nog even mis op een boomstam waarbij veel kostbare tijd verloren ging. Deze fout kreeg hij de rest van de dag niet meer weggewerkt waardoor hij tevreden op een tweede plaats over de finish kwam.

Scherp ging hij op de tweede dag van start. Het rijden ging super totdat hij iets in zijn achterwiel hoorde rammelen. Op de tankstop bleken zijn achterwiellagers eruit te liggen. Aangezien het een afvalrace was voor mens en machine besloot Thierry om de lagers te gaan wisselen. Hierbij verloor hij wel tijd maar slaagde hij er wel in om de wedstrijd uit te rijden. Toen het probleem verholpen was, wist hij nog een aantal snelle tijden neer te zetten en sloot de dag opnieuw af op een tweede plaats in de E1 klasse. Dit was voldoende om de kampioensrit in de E1 klasse op zijn naam te schrijven.

Pittens Racing blikt tevreden terug op het seizoen, met acht overwinningen voor Wesley in de E2 klasse en een derde plaats in de eindstand. Thierry kende een goed eerste jaar in de E1 klasse en is tweede geworden in de eindstand.

In 2016 veranderd er niets bij de gebroeders Pittens. Wesley en Thierry zullen samen uitkomen op de Laurense Husqvarna’s en blijven in dezelfde klasse actief. Met kerst gaan ze zich beiden onder leiding van Kees van der Ven voorbereiden in Portugal.