Antony Donders houdt zich staande in de modder van het ONK Enduro in Enter

Antony_Donders_EnterAntony Donders van het Brabo Team heeft in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Enter veel ervaring opgedaan. Door de modderige omstandigheden was het een ware slijtageslag voor mens en machine. Antony zette in de eerste ronde top vijf tijden neer in de proeven maar ging in de tweede ronde even een keer in de fout. Dit kostte hem veel tijd waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een achtste plaats.
Tijdens het verkennen van de proeven lagen de route en de proeven er nog perfect bij. Echter in de nacht van vrijdag op zaterdag had het zoveel geregend dat alles veranderd was in een groot modderbad. Door de slechte omstandigheden besloot de organisatie om de drie ronden, die er in eerste instantie gereden zouden moeten worden, in te korten naar anderhalve ronde. Op deze manier kwamen de rijders toch aan het aantal kilometers om een uitslag te hebben.

Antony_Donders_Enter2Ondanks dat het erg moeilijk was, wist Antony in de eerste ronde toch top vijf tijden neer te zetten in de proeven. In de tweede ronde werden CP1 en CP3 er uitgehaald en was alleen CP2 er nog. Helaas maakte Antony hier een grote fout in de modder waardoor er veel kostbare tijd verloren ging en hij een mogelijke top vijf plaats in rook op zag gaan. Toen aan het einde van de dag de tijden bij elkaar werden opgeteld, kwam Antony op een achtste plaats uit de bus in de N2 klasse.

Commentaar Antony Donders: ‘’Ik kijk tevreden terug op de eerste wedstrijd in de N2 klasse. Ik heb veel ervaring opgedaan maar uitrijden was in deze omstandigheden mijn voornaamste doel. Ik ga de komende periode veel trainen maar het duurt helaas nog even voordat de volgende wedstrijd om het ONK op het programma staat omdat de wedstrijd in Amersfoort, die gepland stond op 5 maart, is afgelast. Ik wil de mensen van het Brabo Team en het serviceteam VAMC bedanken voor hun hulp. Ze hebben in deze slechte omstandigheden echt super gewerkt’’.

Het vervolg van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro is pas op 1 oktober in Havelte.

Uitslag Open Nederlands Kampioenschap Enduro N2 Enter:
1 Dominique Tijhuis Trutmans
2 Paul Spierings
3 Sjoerd Eskes
4 Mike van Hoeijen
5 Stefan Harkink
8 Antony Donders