Thierry Pittens begint het ONK Enduro met een overwinning in Enter

thierry_enter2016Thierry Pittens van Pittens Racing heeft zaterdag in Enter de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro gewonnen. Broer Wesley begon ook veelbelovend aan de dag maar kwam aan het einde van de eerste ronde ten val en belandde hierbij in het water. Hierbij ging dusdanig veel tijd verloren dat hij dit in de rest van de dag niet meer goed wist te maken en uit kwam op een vijfde plaats in de E2 klasse.

Door de vele regenval in de nacht van vrijdag op zaterdag was het af te leggen traject bijzonder nat en modderig. Omdat het ook tijdens de enduro maar bleef regenen besloot de organisatie om de enduro in te korten van drie naar twee ronden. Voor Thierry pakte dit goed uit maar na de tegenslag van Wesley was het wel fijn geweest als hij de extra ronde had kunnen gebruiken om nog wat plaatsen op te schuiven!

Thierry had het in de modderige omstandigheden goed naar zijn zin en wist op zijn Laurense Husqvarna in iedere proef een scherpe tijd neer te zetten. Dit zorgde ervoor dat hij de E1 klasse met een veilige voorsprong winnend af wist te sluiten.

wesley_enter2016Voor Wesley was het zijn eerste wedstrijd op de Gebben Yamaha. Hij zat lekker in zijn ritme maar wist helaas niet het resultaat te behalen waarop hij had gehoopt. In de eerste proef liep het redelijk maar door wat oponthoud kwam hier niet de tijd uit die er wellicht in had gezeten. De tweede proef liep super en hierin wist hij een scherpe tijd neer te zetten. Helaas ging het in de daaropvolgende proef mis voor Wesley. Hij kwam ten val en hierbij belandde Wesley, maar ook zijn Yamaha, in het water. Hij heeft zijn motor zo snel mogelijk opgeraapt en gelukkig had deze nergens geen water gehad. Met een scheef stuur en een verbogen hendel zette hij zijn weg verder maar door deze valpartij had hij in totaal wel een minuut verloren.

Toen Wesley bij de eerstvolgende tankstop aan kwam, werd hem medegedeeld dat er nog slechts 1 proef op het programma stond. Dit zorgde ervoor dat Wesley zijn verloren tijd niet meer goed kon maken. Normaal worden er altijd elf proeven gereden maar nu slechts vier waardoor er voor de rijder uit Vorstenbosch niet meer in zat dan een vijfde plaats.

In de komende weken zullen de gebroeders Pittens zich gaan voorbereiden op de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in Italie. De eerstvolgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap staat pas op 1 oktober gepland in Havelte.