PAUL SPIERINGS OP HET PODIUM IN ONK ENDURO IN ENTER

paul_spierings_enterPaul Spierings uit St. Michielsgestel is het Open Nederlands Kampioenschap Enduro sterk begonnen in Enter. Ondanks dat hij gedurende de twee ronden toch een aantal kleine foutjes maakte, wist hij de enduro toch op een mooie tweede plaats af te sluiten in de N2 klasse.

Regen, regen en nog eens regen zorgde ervoor dat het af te leggen traject bijzonder modderig was geworden. Omdat het maar bleef regenen werden de omstandigheden steeds slechter en was er op een gegeven moment bijna geen doorkomen meer aan. Dit deed de organisatie besluiten om de lengte van de route drastisch in te korten. Ondanks dit wilde Paul er het beste van maken en het kampioenschap met een goed resultaat beginnen.

Door het wisselvallige weer had Paul nog maar weinig kunnen trainen. Ondanks dit had hij er vertrouwen in en begon positief aan de dag. De eerste ronde verliep niet helemaal probleemloos want in de eerste twee proeven remde hij zijn motor even een keer stil en daarnaast kwam hij een aantal keren tot stilstand door rijders die in de modder ten val waren gekomen. Ook in de tweede ronde sloeg zijn motor even een keer af maar Paul liet zich niet uit het veld slaan en bleef aanzetten om zo snel mogelijke tijden neer te zetten. Deze instelling bracht hem uiteindelijk naar een tweede plaats in de N2 klasse.

Commentaar Paul Spierings: ‘’Voor aanvang van deze wedstrijd had ik nog maar weinig op de motor gezeten. Ik ben tevreden met het resultaat en vanaf hier kunnen we verder werken. Ik ga een paar kleine dingen aan de motor veranderen waardoor de motor minder snel afslaat. Omdat er nu een lange pauze is in het Open Nederlands Kampioenschap zal ik wellicht een paar endurowedstrijden in Belgie mee pakken om toch in het ritme te blijven’’.

De tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro staat pas gepland op 1 oktober in Havelte.

Uitslag Open Nederlands Kampioenschap Enduro N2 Enter:
1 Dominique Tijhuis Trutmans
2 Paul Spierings
3 Sjoerd Eskes
4 Mike van Hoeijen
5 Stefan Harkink