Nieuwsupdate Hans Vogels, “Natte bende” de eerste enduro in Enter…

hans_vogels_enterDe foto’s spreken voor zich…
“Een gruwelijke natte bende was het” volgens Hans Vogels, die liever niet-dan-wel op de motor stapte afgelopen zaterdag voor de eerste enduro wedstrijd van 2016.
“Ik had er zaterdagochtend nog helemaal geen zin in” zei Hans, Ik ben nog toe aan een winterslaap geloof ik. En dan moet je je voorstellen dat je die natte brei in moet. Het spoortje wat je trok, was ook meteen weer weg.

Maar als je even die omstandigheden bekijkt, ben ik eigenlijk super tevreden! De klasse gewonnen, uiteindelijk heel lekker gereden en de volle bak punten meteen gepakt de eerste wedstrijd! Ik voel me zo thuis op de 450 KTM. Ik ben blij dat ik weer terug over gestapt ben. Deze motor past me gewoon super.”

De klasse waarin Hans Vogels dit jaar met zijn nieuwe KTM 450 EXC gaat proberen het kampioenschap op zijn naam te schrijven is de E2.
De uitslag van de eerste wedstrijd in Enter:
1 53 Hans Vogels
2 111 Robin Nijkamp
3 94 Vincent Rikhof
4 52 Daan Bruijsten
5 117 Wesley Pittens

De winterslaap…
Hans Vogels was na de moeilijke Dakar rally nog niet echt enthousiast om weer aan het enduro seizoen te beginnen. “Het voelt nog een beetje of ik nog een winterslaapje moet houden” vertelde hij. Dat is ook niet gek als je zo’n enorme uitputtingsslag te verwerken hebt bij terugkomst. De dagen die Hans ziek op de motor heeft gezeten hebben fysiek veel van hem gevraagd en hij heeft duidelijk veel van zijn reserves aan moeten spreken. Het werd ook tussen de oren wat lastiger doordat hij het gevoel had door negativiteit achtervolgd te worden. “Het is heel vermoeiend als je niet lekker in je ritme kunt komen en niet op je eigen tempo kunt rijden” vertelde Hans. Zoiets sloopt je gewoon.

Ik denk dat het ook komt doordat ik een beetje de schrik had gekregen dat ik misschien de finish niet zou halen. Zo vanzelfsprekend was dat helemaal niet dit rampjaar. Dan ga je toch voorzichtiger doen en durf je minder risico’s te nemen en rij je eigenlijk met een tikje te weinig zelfvertrouwen rond.”
Gelukkig reed Hans nog een elfde tijd tijdens de allerlaatste etappe richting de finish in Rosario. Dat was dus een mooie afsluiter van de Dakar 2016.

Het was een mooi begin van het enduro seizoen afgelopen zaterdag bij de enduro wedstrijd in Enter die hij afsloot met winst. Hans was toch wel bij met zijn nieuwe motor, in een nieuwe klasse, en met nieuwe goede zin na zo’n uitslag in zulke slechte omstandigheden. “Ik heb wel een paar keer helemaal overdwars gestaan door de gladheid, en meesteppen moest ik ook regelmatig, maar de rest had er dus blijkbaar nog meer moeite mee.

Alleen Lucas Dolfing was niet te kloppen. Die kwam als een duveltje uit een doosje en won de scratch. Hij gaat super en daar zal ik nog wel meer last van krijgen in het algemeen klassement. Geeft niks… hij rijdt er echt voor, het is hem gegund.”
Voorlopig is het meteen weer even klaar met de enduro’s. Hans gaat zeker nog wel wat offroad ritten rijden en flink trainen!