Nieuwsupdate Hans Vogels, Winst bij de enduro van Zelhem!

hans-vogels-zelhem“Bam! In the pocket!” Hans Vogels was heel tevreden met de mooie 1ste plaats die hij weer op kon schrijven.
Hij moest er flink voor op de tanden bijten, want de knie is haast erger dan vorige week. Zo zie je maar dat het binnen halen van een kampioenschap nooit vanzelfsprekend is en er echt hard voor gewerkt moet worden. Maar hey, dat is enduro!

Het is spannend..
Met alleen nog maar de kampioensrit in het vizier en slechts een puntje verschil tussen de nr 1 en 2 is het ontzettend spannend dit jaar. “Ik heb een beetje pech met mijn knie” zegt Hans “en de concurrentie rijdt ook ontzettend hard. Dat mag ook wel gezegd worden.”

Lekker gereden in Zelhem
Ondanks de zere knie en het op de tanden moeten bijten, had Hans best lekker gereden.
Het was wel weer een wedstrijd waarin alles lukte wat Hans bedacht.. “Hier en daar mooi kort afsteken en mooie lijnen rijden is altijd zo fijn.”

De motor heeft het weer perfect gedaan en de proeven waren uitgezet op voornamelijk bouwland. Lekkere crossproeven dus (met links en rechts een fikse rioolbuis) waar Hans zijn draai wel kon vinden. Uiteindelijk resulteerde dat dan ook in een mooie eerste plaats.

Nu is het weer tijd om te herstellen en de motor klaar te maken voor de tweedaagse.

Keuzes maken…
Slechts een puntje verschil in het kampioenschap, met enkel nog de kampioensrit te rijden..

Hans kon geen andere keuze maken dan voor de volle 100% de focus op de kampioensrit te leggen. De Red Bull Knock Out moet hij dus verstek laten gaan. “Zo jammer, want ik had er echt mega veel zin in!” zegt Hans. “Maar de focus ligt echt op mijn tiende titel en ik kan het risico niet lopen dat ik die -toch al zere knie- nog eens flink stoot tijdens de Knock Out.”

De Kampioensrit, 2 & 3 December
Voor meer informatie rond de tweedaagse kampioensrit kijk HIER
Hans gaat er zeker alles aan doen om die punt verschil nog terug te pakken.
Dat wordt spannend!