ONK Jeugd 2017: Sterke start NK Jeugdenduro in Westerbork

NKJeugd_Westerbork_Jorn_ZoetekouwMeer foto’s. Uitslag. Bijna 50 deelnemers beten in het zonnige Westerbork het spits af van het NK Jeugdenduro seizoen. Een goeie opkomst, mede omdat ’s middags de “papa’s” even twee uur aan de bak konden tijdens de Cross Country. Solo of in teamverband, het mocht allemaal en ook een deel van de jeugd ging er ’s middags nog even vrolijk tegen aan. Ondanks dat ze ’s morgens al vijf ronden enduro van een half uur gereden hadden. De inmiddels bekende ronde met een aardig aandeel zandcircuit maar ook weer die akker, de slootwallen en die hele trage bosjes. En natuurlijk de ene proef van minimaal ruim 4 minuten op en rond het circuit met naar keuze wel of niet het extreme deel.
De top drie bij de J2 was precies de eindstand van vorig jaar:
1. Jorn Zoetekouw; 2. Kaiya Brouwer: 3. Marc Zomer. Daar moet wel bij verteld worden dat Kaiya Brouwer met een lijf vol pijnstillers reed vanwege een ontsteking in zijn schouder en dat Danny Koerts de 3e plaats weg gaf in proef 4 waar hij zo’n 12 seconden liet liggen. Op zijn erg vlakke schema (drie keer een 4:22) valt dat wel op.
Bij de J1 waren de verschillen wel wat groter. De grootste beker was voor nieuwkomer en zoon van een goeie coach, Jeremy Knuiman. Snelste drie rijders:
1. Jeremy Knuiman; 2. Ties Bennink; 3. Didier van Kasteren.
Op de snuffelstage voor dames waren drie dames afgekomen. De hoofdprijs ging naar Marieke Blokland die ook de hardwerkende promotor is bij de Endurocats op Facebook.

Bij de Cross Country won in de 30 rijders sterke A-groep Lucas Dolfing voor Vincent Rikhof en Tim Kruiper. Bij de 31 tweemans teams ging de winst naar het Feestteam, gevolgd door Double D Designs en de Snelle Slok. In de B-groep solo (28 rijders) was de winst voor Sander Boer voor Edwin Groen en Sander Dolfing.
Bram Muller was de snelste van de vier apart geklasseerde jeugdrijders en hij legde 12 ronden af in ruim twee uur. Husqvarna Team Westerbork was het enige en snelste Jeugdteam.