Daan Bruijsten opent het seizoen met drie maal podium in het Duits Kampioenschap

Daan_UelsenDaan Bruijsten van het JTX-KTM racingteam heeft een geweldige start van het seizoen gemaakt. De overstap naar de E1 klasse op de nieuwe 250 exc-f machine verliep perfect. Dit resulteerde zich met een overwinning en twee tweede plaatsen in het Duits kampioenschap.
De eerste wedstrijd was een twee daags evenement dat werd verreden werd in Uelsen, een klein  plaats net over de grens bij Almelo. Er waren twee mooie proeven waarvan een in een grote zandafgraving en de tweede in een kort bos met een stukje bouwland. Daan gebruikte deze wedstrijd om wedstrijd ritme op te doen en wat dingen uit te testen. De eerste proeven gingen dan ook niet vlekkeloos, maar hij wist precies waar dit aan lag en gebruikte iedere proef om zijn motor te testen. Na de tweede ronde had hij de vering en het vermogen goed afgesteld. En begon hij zich volledig te focussen op het rijden van de juiste lijnen en zijn techniek. Nu verbeterde hij ook ruim zijn proeftijden. In de laatste ronde wist hij zelfs de snelste rondetijden neer te zetten. En mocht aan het einde van de dag zelfs het tweede schavot op het podium beklimmen.

De tweede dag wilde hij zich gaan verbeteren, dit was ook direct te zien aan zijn rijden en tijden. Hij vloog door de proeven heen en zette verschillende keren de snelste ronden tijden neer. Uiteindelijk wist hij dan ook de dag met meer dan een minuut voorsprong te winnen! Hier was hij dan ook dik tevreden mee!

De tweede wedstrijd werd verreden in Dahlen bij Leipzig, een stuk verder reizen. Maar dit betekende ook meer hoogte verschil en klei ondergrond wat bij de EK wedstrijden ook veel voorkomt. Op de zaterdag avond werd een prachtige proloog verreden (een korte proef met veel obstakels, wat veel spektakel geeft voor het publiek) Dit had hij nog nooit gedaan onder kunstlicht rijden, maar dan ook nog over veel extreme obstakels. Hij ging goed van start maar had erg veel last van het inschatten van de bochten waardoor hij wat tijd verloor maar zette een prachtige tweede tijd neer. Waardoor hij geen tijd verloor op zijn concurrenten voor de volgende dag.

Op de zondag werden er vier pittige rondes afgelegd met enorm veel knippen en moddergaten. Welke ze erin hadden gemaakt om het de rijders zo moeilijk mogelijk te maken. De proeven lagen er de eerste ronde goed bij maar toch moest hij wennen aan de stenen en harde ondergrond. Maar na enkele proeven stond hij er toch weer vooraan bij. Op een tweede plaats maar de verschillen waren minimaal met de derde en vierde man. Na het einde toe werden de verschillen steeds kleiner maar Daan wist toch aan het kortste eind te trekken en pakte opnieuw een schitterende tweede podium plaats!

Klik hier voor meer foto’s en video beelden.