ISDE 2016, Navarra, Spanje

daan_medaillePodium voor rookie Daan Bruijsten
Meer dan 700 enduro rijders begonnen op maandag aan de stoffige uitputtingsslag in de droge streek ten zuiden van Pamplona. Onder hen twaalf Nederlandse rijders in clubteams en vier rijders in de nieuwe Vintage klasse.
De KNMV besloot voor het vierde jaar op rij geen landenteams af te vaardigen naar de 91e internationale zesdaagse.

Bij die landenwedstrijd bleef het lang spannend. Titelverdediger Australië verloor op dag 1 al een rijder door een beenbreuk en dit jaar tellen alle vier de rijders. Op dag 4 liep Italië in op leider Amerika. Maar op dag vijf verloren ook zij een rijder met een handbreuk en toen was de buit binnen voor de Amerikanen. Voor het eerst in de historie wonnen zij de World Trophy. De Junior Trophy ging na een even spannende strijd naar Zweden voor Amerika.
De dames Trophy was dan nog wel voor Australië, dat van de drie titels vorig jaar er maar één over hield.

De scratch winst ging naar de Amerikaan Taylor Robert; de topdrie tekende tevens voor de individuele klassewinst. Een opvallende prestatie was er voor de Spaanse Junior Garcia.
1. Taylor ROBERT USA E2 WT
2. Daniel SANDERS AUS E3 WT
3. Josep GARCIA MONTAÑA ESP E1 JWT

Van de jonge Nederlandse clubrijders met topsport ambitie was Daan Bruijsten steeds het snelst in zijn eerste zesdaagse. Hij behaalde twee keer de dagoverwinning in zijn klasse en hij mocht na zes dagen de tweede prijs ophalen. Kort achter hem reed Vincent Rikhof in zijn derde zesdaagse naar plaats 18. Rookie Rik Vierhuizen behaalde ondanks een backflip op dag twee een mooie 23e plaats.
Deze zesdaagse telde ruim 10% uitvallers maar alle Nederlanders behaalden wel de finish.
Bij de Vintage rijders werd Peter Lenselink na drie dagen rijden over aangepaste routes fraai tweede op een goed verzorgde SWM.

Tenslotte, voor de rekenmeesters: Nederland zou met vier mannen die net zo hard gaan als Daan Bruijsten, 5e zijn geworden bij de Trophy! En die vier lopen er zeker wel rond in Nederland. Een gemiste kans voor de motorsportbond.

Teams einduitslag:
Trophy: 1. Amerika, 2. Engeland, 3. Tsjechië
Junior Trophy: 1. Zweden, 2. Amerika, 3. Italië
Dames: 1. Australië, 2. Spanje, 3. Duitsland

Vintage rijders naar Zesdaagse Spanje
2016ev05_vintage3Ergens volgende week zal de KNMV wel bekend maken welke rijders er in wat voor team naar de Zesdaagse in Spanje gaan. Intussen hebben een aantal rijders voor de nieuwe vintage klasse dit zelf al gemeld. Van 11-16 oktober gaan Peter Lenselink, Lubert Lenselink, Bram van Stralen, Henk Wesselink en Henk Boersma uitkomen in deze nieuwe klasse op oude motoren. Er zijn vier categoriën:
-Category Classic 72 – Motorcycles manufactured up to 1972
-Category Classic 76 – Motorcycles manufactured up to 1976
-Category Classic 81 – Motorcycles manufactured up to 1981
-Category Evolution 86 – Motorcycles manufactured up to 1986
2016ev05_vintage5

2016ev05_vintage4

2016ev05_vintage2

2016ev05_vintage1

Geen KNMV-teams naar Zesdaagse
Bron: KNMV. De KNMV zal in 2016 geen officiële landenteams afvaardigen naar de ISDE in Spanje, beter bekend als de Zesdaagse.

Volgens het bestuur van de KNMV bestaat er geen reële kans dat een Trophy Team of Junior Trophy Team (rijders onder de 23 jaar) kans maakt op een eindklassering bij de eerste acht. Daarmee voldoen zij niet aan de vooraf gestelde sportieve criteria. Hierbij is gekeken naar de individuele prestaties van de Nederlandse endurorijders in het Europees Kampioenschap in de afgelopen periode.

Hoewel er dit jaar geen officiële KNMV-landenteams in het strijdperk zullen treden, betekent dat niet dat onze landgenoten in Spanje volledig ontbreken. In totaal vijftien rijders hebben zich al ingeschreven voor clubteams, van wie vijf voor de nieuwe Vintageklasse voor oude motoren.

De ISDE 2016 wordt gehouden van 11 t/m 16 oktober in de omgeving van Navarra. TEAMS LIJST

Veel clubrijders naar Zesdaagse Spanje
isde_trialtraining1Meer foto’s. Van 11 tot 16 oktober wordt in Navarra, Spanje de 91e Zesdaagse georganiseerd. Opnieuw zonder Nederlandse landenteams maar wel met 18 enthousiaste clubrijders. De gebruikelijke mix van een aantal jonge talenten die “meters” willen maken; een aantal liefhebbers en, nieuw, vijf deelnemers in de nieuwe Vintage klasse (motoren van 1986 of ouder).

Ter voorbereiding verzamelde de groep zich afgelopen zondag in Bilstain.

Niet helemaal voltallig want met name de Vintagerijders waren nog aan het sleutelen :). Marcel Brunsveld van trialschool.nl kreeg de aanwezigen flink isde_trialtraining2aan het zweten op de ruim voorhanden zijnde hellingen met stenen en wortels. En de temperatuur was ook aardig Spaans in het windstille Belgische dal.

Sponsoring:
Ook dit jaar komt er weer een uitgebreide vrijwilligersclub tot stand onder aanvoering van kartrekker Wilco Bruijn. Dat betekent weer een netjes aangeklede paddock met goeie zichtbaarheid van de welwillende sponsoren. Die zijn ook nu weer van harte welkom. Want zo’n zesdaagse blijft een duro grap. Alleen het inschrijfgeld is dit jaar voor clubrijders al gestegen van 680 naar 900 euro. isde_trialtraining3Gelukkig hebben zich al een aantal sponsors aangemeld. Uiteindelijk is elke bijdrage welkom voor dit mooie initiatief. Degenen die dit een warm hart toedragen kunnen een gift storten op NL77 RBRB 0919 1521 20 ovv ISDE 2016 tnv WC Bruijn, Markelo. Vragen over en aanbiedingen voor steun graag per email naar wilcobruijn@gmail.com die daarna telefonisch contact opneemt.
De sponsorlijst tot nu toe: Eurol, Nutricia, DoubleD, Dolfing Installatiewerken, Spenkelink, TwinAir, Bolscher Vlees, Autobedrijf Olthof, Jopa, Trialschool.nl, Sport- en massagepraktijk Ten Have, Brock biljartfabriek en amusement, NTP Wegenbouw, WPM Motors, Noppennieuws, KNMV, Offroadchampions, Auto Vos.

Lijst van Nederlandse deelnemers:
JONKIES:
#417 Vincent Rikhof
#517 Robert van Pelt
#617 Rik Vierhuizen

MAXXIS DAKAR:
#760 Tim Kruiper
#860 Nina Klink
#960 Maikel Verkade

Enduroteam Drente:
#761 Bram Gonlag
#861 Maurits Enting
#961 Gerrit-Jan Vierhuizen

Daan Bruijsten

Veterans Team Holland:
Leonard Moulijn
Corné Ermers
Dirk Schuttel

Vintage team Nederland:
Peter Lenselink
Lubert Lenselink
Bram van Straalen
Henk Wesselink
Henk Boersma

2016 Zesdaagse: rijderswissel
nina letlandNina Klink moet vanwege haar knieblessure helaas af zien van deelname aan de Zesdaagse in Spanje. Rik Vierhuizen neemt haar plaats in het MAXXIS DAKAR clubteam in en Daan Bruijsten schuift door naar het JONKIES clubteam.
Lijst van Nederlandse deelnemers:
JONKIES:
#417 Vincent Rikhof
#517 Robert van Pelt
#617 Daan Bruijsten
MAXXIS DAKAR:
#760 Tim Kruiper
#860 Rik Vierhuizen
#960 Maikel Verkade
Enduroteam Drente:
#761 Bram Gonlag
#861 Maurits Enting
#961 Gerrit-Jan Vierhuizen
Veterans Team Holland:
#490 Leonard Moulijn
#590 Corné Ermers
#690 Dirk Schuttel
Vintage team Nederland:
Peter Lenselink
Lubert Lenselink
Bram van Straalen
Henk Wesselink
Henk Boersma

SPOED: zesdaagse rijder gezocht!
logoisde2017Er heeft zich opnieuw een rijder met een blessure moeten afmelden. Het begeleidingsteam, onder aanvoering van Wilco Bruijn, zoekt met spoed een vervanger om het betreffende clubteam weer compleet te maken. Op de lijst staan dan weer 4 clubteams van drie rijders elk en een Vintage team van vier rijders.
Wil jij aan de bak van 11 tot 16 oktober in Navarra, Spanje voor bijna 1300 km plezier in de Spaanse zon? Stuur dan als de bliksem een mailtje naar Wilco Bruijn om jouw belangstelling door te geven.

2016 Zesdaagse Navarra, Spanje: warmlopen
logoisde2016De teams zijn weer compleet; Alex Selling is in het gat gesprongen. De eerste rijders gaan maandag al op pad om de boel te verkennen en de zes verschillende proeven te lopen. Richting het weekend klappen de hulptroepen er vol op. Eerder is steunpilaar Aliedus Spenkelink er al met de eerste volle bus. Die kan dan donderdag de huurcontainer op de goeie plek dirigeren. Het zenuwcentrum dit jaar is op het Circuito de Navarra, een race circuit op 60 km van Pamplona en nogal in the middle of nowhere. Letterlijk.
Vanaf dinsdag 11 oktober wordt er gestart. De vintage rijders beginnen op vrijdag 14 oktober aan hun “driedaagse”. Zondag 16 oktober is het slotcrossen en misschien een slotfeestje.

Lijst van Nederlandse deelnemers:
JONKIES:
#417 Vincent Rikhof
#517 Robert van Pelt
#617 Daan Bruijsten
TwinAir-enduro.nl:
#760 Tim Kruiper
#860 Rik Vierhuizen
#960 Alex Selling

Enduroteam Drente:
#761 Bram Gonlag
#861 Maurits Enting
#961 Gerrit-Jan Vierhuizen
Veterans Team Holland:
#490 Leonard Moulijn
#590 Corné Ermers
#690 Dirk Schuttel
Vintage team Nederland:
#1030 Bram van Straalen
#1039 Henk Wesselink
#1046 Lubert Lenselink
#1055 Peter Lenselink

2016 ISDE Spanje: relaxte woensdag …
Meer foto’s. 2016 NL paddockZeker omdat deze zesdaagse pas op dinsdag van start gaat, is het wel relaxt als je op de woensdag daarvoor al drie proeven gevonden hebt. Was ook niet zo heel erg moeilijk: ze hebben de naam van het dorpje dat het dichtst in de buurt ligt en als je daar eenmaal bent, dan zie je ook wel pijlenbordjes van de organisator. Ik was bij deze drie maar ik heb ze niet gelopen:
Crossproef ANCIN, dag 1,2 en 5 en VINTAGE: een stoppelland proef, langs de wijngaard en niet al teveel hoogteverschil.
Enduroproef ZUNIGA dag 3,4 en 5 en VINTAGE: ook bouwland maar gaat ook het bos in denk ik. Iets meer hoogteferschil.
Crosstest GASTIAIN dag 3,4: mooie foto’s, lange banen op en af de hellingen, nog steeds bouwland.gastiain_crosstest
De XT-proef bij het circuit wordt nog hard aangewerkt. Wordt tegen een ongeschoren helling achter het circuit; weinig extreme’s aan te zien maar is nog lang niet af.
Morgen naar het zuidwesten naar de andere twee van de in totaal zes verschillende proeven.

2016 ISDE Spanje: drukkere donderdag …
paddock_spanjeMeer foto’s. Een paddock die al heel aardig vol loopt en al 5 rijders aan het proeven lopen. Dus kamp Nederland ook maar een beetje verder opgebouwd door vooral de driekoppige familie Spenkelink. Ik ging intussen op zoek naar de resterende twee buitenaf proeven, een rondritje van 75 km bij licht bewolkt en dus niet te heet weer. De beloofde motregen bleef uit en ’s middags liet het prik zonnetje nog even voelen dat het hier nog geen winter is.
Crossproef Larraga, dag 5: meer stoppelvelden en meer van hetzelfde. Dat spul is net zo hard en knobbelig als kleine stenen en die zitten er ook genoeg tussen. Tamelijk vlakke proef.
Endurotest Berbinzana: dag 1,2: een echte, de enige die heel anders is, met echte klimmetjes in het bos. Zo’n 150 m hoogteverschil in totaal in deze proef. Bijna geen bouwland, alleen bij start/finish van de proef. Kan heet en stoffig worden in het bos.

Morgen rijdersverhalen over de proeven en met volgrijders en de echte volgroute rijden. Verder komen er nog veel meer helpers en rijders aan dus … gas erop.
Over het geheel loopt het hier goed met de organisatie. Zelfs op de B-paddock is al stroom maar soms moet je wel stevig Spaans praten, dat helpt.

2016 ISDE Spanje: lange vrijdag …
rondje-op-vrijdagVandaag de grote ronde van dag 5 gereden, zo ongeveer dan. 135 km met wat zoeken en stoppen en tanken en een lekker broodje eten waren we toch dik 5 uur op pad. Veel te veel asfalt. Je kunt hier beter met een huurauto rond gaan. Uiteraard gaat de jarige Gerrit Naafs morgen nog wat meer binnendoor zoeken.
We zijn nog steeds tevreden over de organisatie. Er moeten hier en daar nog wel wat pijlen bij maar bijvoorbeeld alle tankstops zijn erg goed bereikbaar. Op dag 5 zijn er zelfs 3 buitenposten en bij s/f natuurlijk afvullen en een verse achterband voor de slotcross.
De rijders zijn toch wel tevreden over de proeven. Er komen Belgische spoortjes in; zelfde ondergrond volgens de kenners. Geen wallen en niet veel stofwallen maar een bandbreed en diep spoor in elke bocht. En bochten zijn er veel hoewel bijna alle proeven erg breed gestoken zijn en ruime bochten kennen.
Over Belgen gesproken: van de 18 aangemelde rijders zijn er nog drie over maar die zitten dan wel in een Junior team!

Hier nog een paar camping foto’s: 2016ev10_camping7 2016ev10_camping6 2016ev10_camping5 2016ev10_camping4 2016ev10_camping3_helpers_team-bruijsten_zijnerook 2016ev10_camping2 2016ev10_camping1

2016 ISDE Spanje: puntjes op de i op zaterdag
teamnlMeer foto’s. Nog een keer een paar proeven lopen, de motor op punt zetten en sommigen kregen zelfs hulp van de fabrieksmonteurs, prachtig. We rijden hier op 400 à 700 meter hoogte en de lucht is kurkdroog en ’s middags ook warm. Sproeiers uitproberen dus.
De testtrack werd ook gebruikt. Twee rondjes en het filter al half vol bij de 300 van Maurits Enting. Dan ’s middags de administratieve controle. Probleemloos, keurig zo en dus goed voorbereid. Late instapper Alex Selling ging dan nog maar even oefenen met de banden. Dat had hij thuis ook al gedaan maar nu heeft hij het al wel 10 keer gedaan voordat de wedstrijd begint. En het ging vlot, zeg 5 minuten. Dan heeft hij alvast wat speling, want na een lange rijdag komen er daar allicht nog een paar bij.
Eigenlijk alles onder controle hier. Ook de Vintage rijders zijn in het land, vroeg genoeg, want die starten pas vrijdag. Zeker voor de gezelligheid. Morgen, zondag, de motoren inleveren om 11.20 uur en ’s avonds de opening/intocht. Maar die is in Pamplona, 60 km verderop, en of we daar nou massaal heengaan is nog even een vergaderpuntje.

2016 ISDE Spanje: sombere zondag …
Zonnig genoeg maar als je ’s morgens, twee uur voor het keuren, ziet dat je wedstrijdmotor gestolen is, dan wordt je niet vrolijk. Dit overkwam Bram Gonlag. Daarnaast nog twee toeristen motoren weg. Eerder al twee bij Duitsland en ook vannacht vier bij de Italianen. Het gaat er nogal op hier!!! Bram mag in ieder geval later inleveren en waarschijnlijk heeft KTM nog een lease 450 over. De rest gaat om 11.20 uur inleveren.

2016 ISDE Spanje: de zon schijnt alweer ..
peter-en-bramMeer foto’s. Dat was nog eens een vlotte technische keuring. Iedereen in één keer naar binnen. Alleen Bram gaat nog een tweede keer met de nieuwe 450 naar de testtrack nadat ook vintage rijder Peter Lenselink nog even aan de vering had geschroefd. Dan afspuiten en binnen zetten. De nummers zitten er al op want die waren niet gejat. Banden, filters, kleding, allemaal al geregeld. Samen sterk, teamnl!!

2016 ISDE Spanje: en de intocht!
Meer foto’s. Het was wel 60 km rijden en bussen parkeren in het oude centrum van Pamplona viel niet mee. Maar dan heb je wel een sfeervolle intocht. Met 16 rijders en veel helpers en ons eigen vlaggenmeisje stond Team Nederland er mooi oranje gekleurd op.
2016ev10_intocht22016ev10_intocht1

2016 ISDE Spanje: maandag voor de start
maandag_wilcoMeer foto’s. Die ene proef nog een keer lopen. Boodschappen doen. Kistjes voor de posten klaarmaken. Posten indelen. De belangrijkste juryvergadering voor de start, de laatste voordat de wedstrijd begint. Nou, daar was nog wel wat op aan te merken. Zoals de laatste clubrijder die om 19:45 uur gepland binnen zou komen. Maar meneer, dan is het donker en hij mag ook nog 29 minuten te laat zijn. Oeps. Waarom starten we niet om 08.00 uur? Dan moeten de marshalls zo vroeg op. Dus … de startlijsten laten nog even op zich wachten. Intussen gingen de vintage mannen zich even losrijden. Ze waren net op tijd terug voor de laatste bespreking, waarvan foto’s.
Conclusie: het team staat weer en we zijn er klaar voor. Nu nog even zoeken naar die startlijsten.
Overigens staat de teller van het deelnemersaantal excl. vintage voorlopig op 547 m/v. Mooi maar niet helemaal de mega aantallen die men voor ogen had.

2016 ISDE Spanje: dag 1 info
Wordt een lange dag met blauwe pijlen. Twee ronden, 314 km, 8:13 minuten, drie proeven en drie controles per ronde. Drie rijders per minuut, ook bij de clubrijders, vanwege het stof.
Proef 1: crosstest ANCIN (bouwland en beetje bos)
Proef 2: endurotest Berbinzana (Ja, een echte)
Proef 3: extreme test Circuito (nou ja, extreme. Bij de paddock).
Het schema.
Dan de Nederlanders met hun starttijd: de lijst.
NL begint om 9.20 uur met Leo Moulijn (finish 17:33) en de laatste is Maurits Enting, start: 11:14 en finish: 19:27 uur.
De rijnummers: startnummers

2016 ISDE Spanje: dag 1 startfoto’s
leo_moulijn-startMeer foto’s. Alle Nederlanders probleemloos op pad. Na een vorst aan de grond nacht waren er toch heel wat met problemen en een stuk of 20 rijders/sters pakten meteen 10 seconden. Het lukte de Nederlanders aardig om de zenuwen voldoende in bedwang te houden. En anders zijn ze daar in het halfuur naar de eerste proef wel van af.
Twee uur tussen de eerste en de laatste Nederlander dus de eersten zijn al door proef 1 Ancin. Robert van Pelt liet daar zijn voorspatbord al achter.

2016 ISDE Spanje: dag 1 foto’s proef 4
rik_vierhuizen_proef1_2e-rondeMeer foto’s. Terug van een erg stoffige proef 1 in de 2e ronde: ANCIN. In de eerste ronde viel het nog wel mee. Daan Bruijsten had de hele ronde met één filter gedaan. Helaas sputterde het benzine filtertje tegen aan het eind van proef 2. Even duwen door de klok en een slechte tijd.
Robert van Pelt verspeelde zijn voorspatbord al in de eerste proef.
Maar na één volle ronde waren ze allemaal wel tevreden. Goed te rijden en niet te heet.
Nu even zoeken naar goeie live timing want die APP suckt en die pdf’s lopen erg achter.

2016 ISDE Spanje: dag 1, sleutelen en uitslagen (herzien)
robert_van_peltMeer foto’s. Lijsten: C1; C2; C3. Nog maar een paar stoffige koppen op de foto gezet want het was toch wel een werkdag. Een leuke endurodag volgens Rik Vierhuizen. Overal wel 10 minuten tijd over dus dat ging goed. Nou gold dat natuurlijk niet voor alle clubrijders. En Dirk Schuttel was gestopt bij een geblesseerde collega. Die 35 minuten moeten er nog af; hij gaat sowieso in het donker binnen komen. De rest reed zonder straftijd tot de laatste proef.
VOORLOPIGE UITSLAG:
achter de naam de stand in de eigen klasse.
1 22 Giacomo REDONDI 1 E3 WT 39:28.88
2 210 Kailub RUSSELL 1 E2 WT 39:35.03
4 184 Josep GARCIA MONTAÑA 1 E1 JWT 39:45.32
155 301 Tayla JONES 1 E1 WWT 44:58.47

WTT: 1. Amerika, 2. Italië, 3. Engeland.
JTT: 1. Zweden, 2. Italië, 3. Spanje.
WTT: 1. Australië, 2. Spanje, 3. Duitsland.
Clubteams: 27. Jonkies (Vincent, Daan, Robert), 52. TwinAir/enduro.nl (Rik, Tim, Alex), 90. Enduroclub Drenthe (Bram, Maurits, Gerrit-Jan), 91. Veterans (Leo, Corné, Dirk) op 123 clubteams.

CLUBSCRATCH:
35 617 Daan BRUIJSTEN 12 E2 CT 44:24.48
99 144 Mathias VAN HOOF 21 E3 JWT 44:31.99
40 860 Rik VIERHUIZEN 17 E1 CT 44:34.87
46 417 Vincent RIKHOF 18 E2 CT 44:56.91
159 760 Tim KRUIPER 29 E3 CT 49:54.03
230 517 Robert VAN PELT 107 E2 CT 52:51.91
231 590 Corne ERMERS 49 E3 CT 52:52.61
261 761 Bram GONLAG 123 E2 CT 53:46.55
280 690 Dirk SCHUTTEL 62 E3 CT 54:59.34
297 861 Maurits ENTING 67 E3 CT 55:44.11
303 961 Gerrit-Jan VIERHUIZEN 141 E2 CT 56:03.46
327 960 Alex SELLING 151 E2 CT 57:34.14
334 490 Leonard MOULIJN 102 E1 CT 58:12.40

2016 ISDE Spanje: dag 2, donker en regen?
daan_bruijsten_dag1Lijsten: C1; C2; C3. Vergader drama dus gisteravond, geen lijsten en keuze problemen. Gaan de Trophy rijders om 8.00 uur van start, een kwartier eerder dan dag 1, en in het donker, of moeten de laatste clubrijders in het donker sleutelen?
Het werd dus 08.00 uur. Overigens valt die regen van vannacht nog wel mee. Op de grond zie je er niks van. Het is wel zwaar bewolkt en er zou nog meer vallen, rond het middaguur.
Behalve aangepaste starttijden gaat alles zoals gisteren, zelfde route en proeven, zelfde tijden. Twee ronden, 314 km, 8:13 minuten, drie proeven en drie controles per ronde.
Daan gaat om 09.13 uur van start en is om 17.26 binnen.
Leo gaat om 10.52 uur weg en is om 19.05 uur binnen.

2016 ISDE Spanje: dag 2, regen blijft uit
isde_dag-2-vincentMeer foto’s. Meer dan een paar druppels is het tot nu toe niet. Net genoeg om het vele stof aan de bril vast te plakken. Ze zijn allemaal goed door de eerste ronde. De tankstop op de paddock had geen bijzonderheden te melden en dan is het goed. Bij de proeven is het ondanks het donkere weer en de koude wind toch lekker druk; ze hebben (weer) een nationale feestdag hier.
Daan Bruijsten is hard naar voren aan het rijden. Na drie proeven staat hij achtste club scratch en tweede in zijn klasse!!

2016 ISDE Spanje dag 2: natte boel
Nu toch serieus regen. Daan bijna in de laatste proef.

2016 ISDE Spanje dag 2: bijna binnen en onofficiële uitslag
Het begon flink door te regenen toen de eerste clubrijders de laatste proef bij de paddock ingingen. Bij de laatsten, Leo Moulijn en Gerrit-Jan Vierhuizen brak dat wel een beetje op. ook die zijn morgen blij met een nieuwe route, hoewel de proef bij de paddock er gewoon weer in zit. Die zit er namelijk de hele week in! Intussen moest Vierhuizen junior nog even het stuur wisselen; gevalletje backflip.bram-gonlag_dag2
Dag 2, scratch over alles:
1 184 Josep GARCIA MONTAÑA 1 E1 JWT 39:20.44
2 212 Taylor ROBERT 1 E2 WT 39:26.84
3 11 Daniel SANDERS 1 E3 WT 39:31.02
144 319 Maria FRANKE 56 E1 WWT 45:28.93
145 144 Mathias VAN HOOF 29 E3 JWT 45:30.14
77 617 Daan BRUIJSTEN 34 E2 CT 43:00.44
142 417 Vincent RIKHOF 60 E2 CT 45:23.93
173 860 Rik VIERHUIZEN 71 E1 CT 46:35.80
266 760 Tim KRUIPER 54 E3 CT 50:00.42
273 517 Robert VAN PELT 116 E2 CT 50:18.64
346 761 Bram GONLAG 150 E2 CT 53:17.61
359 590 Corne ERMERS 77 E3 CT 54:14.59
388 861 Maurits ENTING 85 E3 CT 55:33.91
423 690 Dirk SCHUTTEL 98 E3 CT 56:55.24
461 960 Alex SELLING 201 E2 CT 59:04.08
470 490 Leonard MOULIJN 162 E1 CT 1:00:40.95
474 961 Gerrit-Jan VIERHUIZEN 207 E2 CT 1:01:39.45

Volgens een nog incomplete lijst zou Daan Bruijsten 10e staan bij de clubrijders en 2e in de E2.

Individueel na 2 dagen:
1 212 Taylor ROBERT 1 E2 WT 1:19:05.35
2 184 Josep GARCIA MONTAÑA 1 E1 JWT 1:19:05.76
3 11 Daniel SANDERS 1 E3 WT 1:19:16.48

Teams na dag 2:
WTT: 1. Amerika, 2. Italië, 3. Engeland.
JTT: 1. Zweden, 2. Spanje, 3. Amerika.
WTT: 1. Australië, 2. Spanje, 3. Duitsland.
Clubteams: 18. Jonkies (Vincent, Daan, Robert), 46. TwinAir/enduro.nl (Rik, Tim, Alex), 79. Enduroclub Drenthe (Bram, Maurits, Gerrit-Jan), 82. Veterans (Leo, Corné, Dirk) op 123 clubteams.

2016 ISDE Spanje dag 2: Nederlanders per klasse
Dag2 lijsten: C1 C2, C3. Progressive: C1, C2, C3.
Eigen klasse na 2 dagen/dagscore (dus Daan staat 6e en was op dag 2: 2e):
6 617 Daan BRUIJSTEN 2 E2 CT 43:00.44
18 417 Vincent RIKHOF 19 E2 CT 45:23.93
23 860 Rik VIERHUIZEN 27 E1 CT 46:35.80
25 760 Tim KRUIPER 25 E3 CT 50:00.42
82 517 Robert VAN PELT 63 E2 CT 50:18.64
98 761 Bram GONLAG 94 E2 CT 53:17.61
48 590 Corne ERMERS 49 E3 CT 54:14.59
60 861 Maurits ENTING 57 E3 CT 55:33.91
70 690 Dirk SCHUTTEL 74 E3 CT 100:55.24 (+4 min)
143 960 Alex SELLING 142 E2 CT 102:04.08 (+3 min)
94 490 Leonard MOULIJN 93 E1 CT 1:03:40.95 (+ 3 min)
153 961 Gerrit-Jan VIERHUIZEN 161 E2 CT 1:09:39.45 (+ 8 min)

2016 ISDE Spanje: dag 3/4 info
isde_tim-kruiper-dag2Als ze de rode pijlen goed volgen dan rijden ze via het noord-westen rechtsom eerst naar TC1 en de enduroproef bij Zuniga. Kort daarna volgt de crossproef bij Gastain. Dan naar TC2 bij Ancin (waar eerder ook een proef was). Tot daar is het allemaal (goed te rijden) geitenpad, single track en mountainbikepad, volgens de FIM track inspector. Vandaar terug naar de stoffige extreme test bij het Circuit. Dat gaat dan vooral via gravelpaden en asfalt.
Twee ronden van totaal 252 km en +/- 7:07 uur. Daarin dus drie proeven en die gaan totaal een klein uur duren.

2016 ISDE Spanje dag 3: na één ronde
alex-selling-dag3-proef2Meer foto’s. De eerste ronde zit er op. Ze zitten er allemaal nog goed op en ze genieten van de nieuwe route. Mooi sturen en tijd genoeg over op de TC’s. Na de start in een lichte regenbui, bleef het nattig tot 10.00 uur. De clubrijders hadden in alle proeven nu voordeel dat er wat snot afgereden was. Dat zie je ook in de uitslagen. Zo pakte Daan Bruijsten in proef 3 bij het Circuit zo maar even de 14e scratch tijd, midden tussen alle Trophy rijders.

2016 ISDE Spanje dag 3: voorlopige uitslag
Op Dag 3, scratch over alles:
1 212 Taylor ROBERT 1 E2 WT 40:33.67
2 83 Luís CORREIA 1 E3 WT 40:41.40
6 184 Josep GARCIA MONTAÑA 1 E1 JWT 41:16.41
168 319 Maria FRANKE 62 E1 WWT 48:07.66
134 144 Mathias VAN HOOF 26 E3 JWT 46:39.65
72 617 Daan BRUIJSTEN 31 E2 CT 44:13.20
162 417 Vincent RIKHOF 71 E2 CT 47:51.81
175 860 Rik VIERHUIZEN 66 E1 CT 48:23.73
263 517 Robert VAN PELT 114 E2 CT 51:59.85
274 760 Tim KRUIPER 48 E3 CT 52:26.14
346 761 Bram GONLAG 151 E2 CT 55:56.82
369 590 Corne ERMERS 75 E3 CT 57:35.81
403 861 Maurits ENTING 90 E3 CT 001:01:04.39 (+4 min)
418 690 Dirk SCHUTTEL 93 E3 CT 001:03:31.22 (+4 min)
426 490 Leonard MOULIJN 149 E1 CT 001:04:50.86 (+7 min)
434 960 Alex SELLING 185 E2 CT 001:06:48.81 (+5 min)
449 961 Gerrit-Jan VIERHUIZEN 194 E2 CT 001:10:54.62 (+8 min)

2016 ISDE Spanje dag 3: voorlopige uitslag
isde_maurits-dag3Na dag 3, eigen klasse:
5 617 Daan BRUIJSTEN 5 E2 CT 2:11:38.12
20 417 Vincent RIKHOF 20 E2 CT 2:18:12.65
25 860 Rik VIERHUIZEN 25 E1 CT 2:19:34.40
23 760 Tim KRUIPER 23 E3 CT 2:32:20.59
73 517 Robert VAN PELT 73 E2 CT 2:35:10.40
95 761 Bram GONLAG 95 E2 CT 2:43:00.98
45 590 Corne ERMERS 45 E3 CT 2:44:43.01
58 861 Maurits ENTING 58 E3 CT 4:00 2:52:22.41
66 690 Dirk SCHUTTEL 66 E3 CT 8:00 2:59:25.80
86 490 Leonard MOULIJN 86 E1 CT 10:00 3:06:44.21
138 960 Alex SELLING 138 E2 CT 10:00 3:08:27.03
144 961 Gerrit-Jan VIERHUIZEN 144 E2 CT 16:00 3:16:37.53

2016 ISDE Spanje: standen na 3 dagen
Lijsten club op dag 3: C1 C2 C3
Lijsten club na dag 3: C1 C2 C3
Individueel na 3 dagen:
1 212 Taylor ROBERT 1 E2 WT 1:59:39.02
2 11 Daniel SANDERS 1 E3 WT 1:59:58.54
3 184 Josep GARCIA MONTAÑA 1 E1 JWT 2:00:22.17
Teams na dag 3:
WTT: 1. Amerika, 2. Italië, 3. Spanje.
JTT: 1. Zweden, 2. Amerika., 3. Italië.
WTT: 1. Australië, 2. Spanje, 3. Duitsland.
Clubteams: 18. Jonkies (Vincent, Daan, Robert), 45. TwinAir/enduro.nl (Rik, Tim, Alex), 70. Veterans (Leo, Corné, Dirk), 71. Enduroclub Drenthe (Bram, Maurits, Gerrit-Jan) op 123 clubteams.

2016 ISDE Spanje dag 4: helpers en vintage dag
isdedag4_helpersMeer foto’s. Natuurlijk gaat de wedstrijd stug door. En na een nacht met volle bak regen was het stof echt wel weg. Zowel op het eerste als op het tweede routedeel reden er zich diversen vast. Daarbij is het tweede routedeel ook nog eens relatief krap in tijd. Dat is het stuk met die twee proeven erin en daar laat menig clubrijder natuurlijk al minuten liggen. Die maak je op de single tracks niet meer goed.
Proef 3 zijn ze hier op het scherm t/m Robert van Pelt door, dat zijn er pas vijf. Bram Gonlag had zijn duim uit de kom gevallen en er zelf weer in getrokken. De pillen lagen al klaar op S/F.
Maar nu even over die helpers dus: een fotoreeks met de trouwe helpers, want zonder hen gaat het feestje gewoon niet door. Drie en soms vier posten per dag, eten, benzine, boodschappen en noem maar op. Van donker ’s morgens tot donker ’s avonds en ook als het regent zoals gisteren. Daarom is het voor mij vandaag HELPERS dag!!! Hulde!
Intussen hebben de vier vintage rijders net hun motoren ingeleverd. Vandaag om 17.00 uur gaan ze de klassieke acceleratie-test rijden op het asfalt voor de pits. Morgen gaan ze voor 100 km route met twee proeven en zondag rijden ze een slotcross. Er zouden 57 deelnemers zijn … Die van ons hebben in de voorafgaande dagen al wat kilometers route gepakt, anders was het wel heel erg een dure wassen neus.

2016 ISDE Spanje dag 4: vintage van start
isde_spanje_vintageMeer foto’s. Na een heel soepele keuring van veel mooi oud spul mochten de heren een rondje circuit rijden om op te warmen. Daarna kregen ze een echte klassieke acceleratie test af te werken. Vanaf het grote podium met soms een opstapje voor de stijve heupen. De brommers leken soms fitter dan de piloten. De uitslag van die proef laat nog even op zich wachten. Morgen vroeg op, de mannen, voor 100 km best wel serieuze route en twee echte proeven die ook door de rest gereden worden.

2016 ISDE Spanje dag 4: onofficiële uitslag
daan_bruijsten_isde-spanjeDAGWINST VOOR DAAN BRUIJSTEN!!!  Hij staat nu 3e in zijn klasse op 24 seconden van nr 2 en 2,5 minuut van de kopman. Ook Vincent Rikhof en Rik Vierhuizen hadden een sterke dag. Verder is de “strijd” tussen Tim Kruiper en Robert van Pelt ook nog niet voorbij. Vandaag was Tim net iets sneller.

Uitslag dag 4 per klasse:
1 617 Daan BRUIJSTEN 1 E2 CT 43:59.97
17 417 Vincent RIKHOF 17 E2 CT 46:17.49
23 860 Rik VIERHUIZEN 23 E1 CT 47:26.79
24 760 Tim KRUIPER 24 E3 CT 50:12.66
58 517 Robert VAN PELT 58 E2 CT 50:19.80
44 590 Corne ERMERS 44 E3 CT 54:11.49
114 761 Bram GONLAG 114 E2 CT 55:14.72
59 690 Dirk SCHUTTEL 59 E3 CT 56:11.66
86 490 Leonard MOULIJN 86 E1 CT 59:57.42 (+4 min)
70 861 Maurits ENTING 70 E3 CT 1:00:08.90 (+3 min)
143 960 Alex SELLING 143 E2 CT 1:02:00.56 (+3 min)
157 961 Gerrit-Jan VIERHUIZEN 157 E2 CT 1:14:26.95 (=13 min)

Stand na vier dagen:
1 212 Taylor ROBERT 1 E2 WT 2:40:56.37
2 11 Daniel SANDERS 1 E3 WT 2:41:22.29
4 184 Josep GARCIA MONTAÑA 1 E1 JWT 2:42:04.83
148 325 Laia SANZ PLA-GIRIBERT 57 E1 WWT 3:06:08.90
Club per klasse:
3 617 Daan BRUIJSTEN 3 E2 CT 2:55:38.09
19 417 Vincent RIKHOF 19 E2 CT 3:04:30.14
24 860 Rik VIERHUIZEN 24 E1 CT 3:07:01.19
22 760 Tim KRUIPER 22 E3 CT 3:22:33.25
68 517 Robert VAN PELT 68 E2 CT 3:25:30.20
94 761 Bram GONLAG 94 E2 CT 3:38:15.70
43 590 Corne ERMERS 43 E3 CT 3:38:54.50
59 861 Maurits ENTING 59 E3 CT 7:00 3:52:31.31
62 690 Dirk SCHUTTEL 62 E3 CT 8:00 3:55:37.46
82 490 Leonard MOULIJN 82 E1 CT 14:00 4:06:41.63
136 960 Alex SELLING 136 E2 CT 13:00 4:10:27.59
147 961 Gerrit-Jan VIERHUIZEN 147 E2 CT 29:00 4:31:04.48

2016 ISDE Spanje dag 4: teams na dag 4
vincent_rikhof_dag3WTT: 1. USA, 2. Italië, 3. Engeland
JTT: 1. Zweden, 2. USA, 3. Italië
WTT: 1. Australië, 2. Spanje, 3. Duitsland
Clubteams:
15. Jonkies (Vincent, Daan, Robert), 42. TwinAir/enduro.nl (Rik, Tim, Alex), 66. Veterans (Leo, Corné, Dirk), 71. Enduroclub Drenthe (Bram, Maurits, Gerrit-Jan)

2016 ISDE Spanje dag 5: nieuwe route
Vandaag één grote lus, linksom. Meteen na de start krijgen ze de extreme test bij het Circuit. Dan naar TC1 Berbinzana, waar eerder een proef was. Kort daarna de nieuwe crosstest Larraga. Via TC2 Larrion naar crosstest Ancin. Via TC3 Zuniga naar die lange endurotest Zuniga en dan weer naar het Circuit waar voor de tweede keer de extreme gereden wordt. Totaal 5:36 uur voor een goeie 180 km.
De Vintage rijders beginnen ook om 9.00 uur aan een route van 100 km met twee proeven, ANCIN en die pitttige ZUNIGA. Ze krijgen daar 4.05 uur de tijd voor.
En dat alles op een frisse morgen onder een strak blauwe lucht. Dit wordt een zonnig Spaans dagje.

2016 ISDE Spanje dag 5: zonnige finale in zicht
isde_dag5_alex_sellingMeer foto’s. Eerst naar ANCIN om de Vintage rijders op de actiefoto te zetten. Ook daar al veel publiek zo vroeg in de morgen. Die Vintage mannen zijn nu al binnen en afgetankt. Tijden zijn niet te vinden. Daarna naar LARRAGA voor de clubrijders; proef 2 op een alweer stoffige akker. De kopmannen bij de clubrijders zijn door de 4e lange proef bij ZUNIGA. Daarna nog eentje te gaan bij de paddock.
Daan Bruijsten verdedigt zijn 3e plek C2 goed maar hij mag geen fouten maken in die laatste Extreme.

2016 ISDE Spanje dag 5: onofficiële uitslag
Dag 5:
1 184 Josep GARCIA MONTAÑA 1 E1 JWT 31:48.73
2 11 Daniel SANDERS 1 E3 WT 32:07.28
4 212 Taylor ROBERT 1 E2 WT 32:21.10
74 319 Maria FRANKE 25 E1 WWT 35:15.09
78 144 Mathias VAN HOOF 18 E3 JWT 35:21.92
Dag 5 in de eigen klasse:
2 617 Daan BRUIJSTEN 2 E2 CT 34:00.62
25 417 Vincent RIKHOF 25 E2 CT 36:16.92
25 860 Rik VIERHUIZEN 25 E1 CT 36:48.03
23 760 Tim KRUIPER 23 E3 CT 38:39.38
64 517 Robert VAN PELT 64 E2 CT 38:57.68
46 590 Corne ERMERS 46 E3 CT 41:38.16
59 690 Dirk SCHUTTEL 59 E3 CT 42:49.46
85 490 Leonard MOULIJN 85 E1 CT 44:31.75
142 960 Alex SELLING 142 E2 CT 45:08.27
72 861 Maurits ENTING 72 E3 CT 3:00 45:54.38
146 961 Gerrit-Jan VIERHUIZEN 146 E2 CT 45:24.20
159 761 Bram GONLAG 159 E2 CT 23:00 1:06:42.17

Na dag 5:
1 212 Taylor ROBERT 1 E2 WT 3:13:17.47
2 11 Daniel SANDERS 1 E3 WT 3:13:29.57 +12.10
3 184 Josep GARCIA MONTAÑA 1 E1 JWT 3:13:53.56 +36.09
90 319 Maria FRANKE 32 E1 WWT 3:41:37.41
85 144 Mathias VAN HOOF 19 E3 JWT 3:38:01.31
Na dag 5 in de eigen klasse:
3 617 Daan BRUIJSTEN 3 E2 CT 3:29:38.71
18 417 Vincent RIKHOF 18 E2 CT 3:40:47.06
23 860 Rik VIERHUIZEN 23 E1 CT 3:43:49.22
22 760 Tim KRUIPER 22 E3 CT 4:01:12.63
65 517 Robert VAN PELT 65 E2 CT 4:04:27.88
45 590 Corne ERMERS 45 E3 CT 4:20:32.66
96 761 Bram GONLAG 96 E2 CT 4:21:57.87
61 861 Maurits ENTING 61 E3 CT 9:00 4:37:25.69
63 690 Dirk SCHUTTEL 63 E3 CT 8:00 4:38:26.92
79 490 Leonard MOULIJN 79 E1 CT 14:00 4:51:13.38
135 960 Alex SELLING 135 E2 CT 13:00 4:55:35.86
145 961 Gerrit-Jan VIERHUIZEN 145 E2 CT 29:00 5:16:28.68

Vintage na 3 proeven:
1 1.075 Fred HOESS USA AMA 1 C86 HUSQVARNA 20:07.29
2 1.055 Peter LENSELINK NLD KNMV 1 C81 SWM 21:23.08
14 1.046 Lubert LENSELINK NLD KNMV 1 C81 SWM 24:41.32
23 1.039 Henk WESSELINK NLD KNMV 1 C81 SWM 25:36.30
29 1.030 Bram VAN STRAALEN NLD KNMV 1 C81 PUCH 26:21.50

Teams na dag 5:
Trophy: 1. Amerika, 2. Engeland, 3. Tsjechië
Junior Trophy: 1. Zweden, 2. Amerika, 3. Italië
Dames: 1. Australië, 2. Spanje, 3. Duitsland
Clubteams:
14. Jonkies (Vincent, Daan, Robert), 39. TwinAir/enduro.nl (Rik, Tim, Alex), 62. Veterans (Leo, Corné, Dirk), 75. Enduroclub Drenthe (Bram, Maurits, Gerrit-Jan)

2016 ISDE Spanje dag 5: laatste loodjes
Het venijn zat gisteren toch nog in de staart voor Bram Gonlag. Zijn motor hield er in de laatste proef mee op. Met veel duwen en slepen werd zelfs het lusje na de proef inclusief een controle gehaald en met 23 minuten is er toch ingeleverd maar hij loopt nog niet. Wordt nog spannend met de slotcross.

2016 ISDE Spanje dag 6: slotcrossen!
isde_vintage-acceleratie_proefTijd voor een oranje feestje. Voorlopige planning is dat ze om 10.00 uur beginnen, waarschijnlijk met de Vintage klasse. En om 15.00 uur moet alles al lang klaar zijn want dan willen ze alle prijzen uitreiken, ook voor de clubrijders. Lijkt me niet maar we gaan het zien, als dat lukt door het vele publiek en het stof.

2016 ISDE Spanje dag 6: allemaal gefinished
daan-bruijsten-slotcrossMeer foto’s. Soms duwend zoals Bram Gonlag en soms winnend zoals Daan Bruijsten die in zijn C2 heat met de snelste mannen iedereen het nakijken gaf. En daarmee werkte hij zich nog op naar een prachtige tweede plaats in zijn klasse (onofficieel) en een achtste plaats van de 350 gefinishte clubrijders.
Bram moest dus duwen want ook vanmorgen onder de KTM tent kregen ze hem niet aan de praat. Gelukkig zaten Alex Selling en Gerrit Jan Vierhuizen in dezelfde groep dus van het podium naar de cross-start konden zij helpen. De overige 10 Nederlanders streden voor wat ze waard waren, waarbij de C1 wel erg last van het te royaal besproeide circuit. Spekglad was het voor de eerste paar heats.
De VINTAGE uitslagen zijn nog niet online te vinden. Peter Lenselink werd tweede in zijn heat en dus in totaal ook!
Hulde aan alle uitrijders van deze overigens niet super zware zesdaagse.

Teams einduitslag:
Trophy: 1. Amerika, 2. Engeland, 3. Tsjechië
JWT: 1. Zweden, 2. Amerika, 3. Italië
WWT: 1. Australië, 2. Spanje, 3. Duitsland

Dag 6:
1 212 Taylor ROBERT E2 WT 9:29.18
2 181 Jonathan BARRAGAN NEVADO E3 WT 9:29.52
3 192 Nathan WATSON E1 WT 9:31.05
WWT: 1 301 Tayla JONES E1 WWT 10:19.29
78 144 Mathias VAN HOOF E3 JWT 10:26.79

Na dag 6:
1 212 Taylor ROBERT 1 E2 WT 3:22:46.65
2 11 Daniel SANDERS 1 E3 WT 3:23:04.55
3 184 Josep GARCIA MONTAÑA 1 E1 JWT 3:23:32.89
1 319 Maria FRANKE 1 E1 WWT 3:51:58.61
114 144 Mathias VAN HOOF 26 E3 JWT 3:48:28.10

Dag 6 eigen klasse:
1 617 Daan BRUIJSTEN E2 CT 10:29.96
17 760 Tim KRUIPER 17 E3 CT 11:31.23
31 417 Vincent RIKHOF E2 CT 11:52.90
39 517 Robert VAN PELT 39 E2 CT 12:00.36
16 860 Rik VIERHUIZEN E1 CT 12:01.97
25 590 Corne ERMERS 25 E3 CT 12:10.64
36 690 Dirk SCHUTTEL 36 E3 CT 12:24.10
53 861 Maurits ENTING 53 E3 CT 12:57.91
45 490 Leonard MOULIJN E1 CT 13:23.50
123 961 Gerrit-Jan VIERHUIZEN E2 CT 14:27.64
131 960 Alex SELLING E2 CT 14:44.16
159 761 Bram GONLAG 159 E2 CT 1:00 23:10.57

Na dag 6 eigen klasse:
2 617 Daan BRUIJSTEN 2 E2 CT 3:40:08.67 GOUD
18 417 Vincent RIKHOF 18 E2 CT 3:52:39.96 GOUD
23 860 Rik VIERHUIZEN 23 E1 CT 3:55:51.19 ZILVER
22 760 Tim KRUIPER 22 E3 CT 4:12:43.86 ZILVER
64 517 Robert VAN PELT 64 E2 CT 4:16:28.24 ZILVER
45 590 Corne ERMERS 45 E3 CT 4:32:43.30 BRONS
62 690 Dirk SCHUTTEL 62 E3 CT 8:00 4:50:51.02 BRONS
63 861 Maurits ENTING 63 E3 CT 10:00 4:51:23.60 BRONS
77 490 Leonard MOULIJN 77 E1 CT 14:00 5:04:36.88 BRONS
131 761 Bram GONLAG 131 E2 CT 24:00 5:08:08.44 BRONS
133 960 Alex SELLING 133 E2 CT 13:00 5:10:20.02 BRONS
140 961 Gerrit-Jan VIERHUIZEN 140 E2 CT 29:00 5:30:56.32 BRONS

Clubteams:
14. Jonkies (Vincent, Daan, Robert),
38. TwinAir/enduro.nl (Rik, Tim, Alex),
61. Veterans (Leo, Corné, Dirk),
75. Enduroclub Drenthe (Bram, Maurits, Gerrit-Jan)

2016 ISDE Spanje dag 6: prijsuitreiking
2016ev10_vintageMeer foto’s. Het begon met de Vintage mannen en met erg veel klassen kwamen ook die van ons door goed rijden vaak op het podium. Bij de club en team rijders werd steeds alleen de winnaar gehuldigd. Jammer voor Daan Bruijsten maar hij is toch hartstikke blij met zijn tweede plek.
daan_medailleDaarbij, voor de rekenmeesters, zou Nederland met vier mannen die net zo hard gaan als Daan, 5e zijn geworden bij de Trophy! En die vier lopen er zeker wel rond in Nederland. Volgend jaar Frankrijk dan maar?