ENDUROCROSS DEURNE (ANTWERPEN) 18 JUNI 2017

superenduro_Deurne_foto_Gino_MaesDe BMB deelt mee dat er nog enkele plaatsen beschikbaar zijn aan de start van de 4e Endurocross. Deze wordt op 18 juni verreden op de parking van het Bosuilstadion in Antwerpen. De locatie is – ondanks de werken in Antwerpen – zeer vlot te bereiken via Afrit 18, dan oversteken aan de Makro en vervolgens linksaf naar de Merksemsebaan. Net voor de werken op de Bisschoppenhoflaan, neem je schuin links. Je ziet het stadion dan al liggen.

Voor de volledigheid voegen we de belangrijkste gegevens uit het bijzonder reglement toe. Dit is de link om in te schrijven: http://www.fmb-bmb.be/nl/enduro_event/endurocross-0 

CIRCUIT

De wedstrijd zal op een gemengd parkoers doorgaan (asfalt, aarde, zand) met diverse hindernissen (boomstammen, containers,…)  uitgestippeld binnen het domein van de parking van RAFC Antwerp. Het betreft een combinatie van motorcross en enduro geïnspireerd op het FIM Superenduro kampioenschap.

TOEGELATEN PILOTEN

De wedstrijd is toegankelijk voor nationale en internationale vergunninghouders enduro, Motorcross, Trial en Supermoto in regel voor het jaar 2017 (FMWB-VMBB). De niet-vergunninghouders moeten ter plaatse een vergunning 1 manifestatie enduro bij de VMBB/BMB afgevaardigde te onderschrijven. De rijder in het bezit van een buitenlandse vergunning, dienen een starttoelating afgeleverd door zijn FNM (erkend door de FIM) toe te voegen bij zijn inschrijvingsformulier.

De volgende categorieën zullen op het programma van de manifestatie worden voorzien :

– Enduro Inters voorbehouden aan de BMB jaarvergunninghouders enduro Inters 2017
– Enduro Beloften voorbehouden aan de BMB jaarvergunninghouders enduro Beloften 2017
– Endurocross Open : voorbehouden aan de BMB jaarvergunninghouders van de andere klassen, de BMB jaarvergunninghouders motorcross, trial en supermoto, de vergunninghouders 1 manifestatie en de buitenlandse vergunninghouders

Voor elke categorie/groep zal een vrije oefensessie onmiddellijk gevolgd door een gechronometreerde sessie en 3 wedstrijden worden voorzien.

BELGISCH KAMPIOENSCHAP ENDURO INTERS / BELOFTEN

Voor de categorieën Enduro Inters en Enduro Beloften zullen de punten van het Belgisch Kampioenschap worden toegekend op basis van het algemeen klassement conform artikel 04.15 van het BMB reglement enduro 2017. In geval van ex-aequo zal de beste positie in de wedstrijden doorslaggevend zijn. Indien het ex-aequo blijft, zal de beste tijd in de gechronometreerde sessie bepalend zijn. Om punten te behalen voor het Belgisch Kampioenschap, zal de rijder 50 % van de ronden van de winnaar moeten afgelegd hebben.

TOEGELATEN MOTORFIETSEN

De motorfietsen dienen te voldoen aan het BMB technisch reglement enduro 2017, BMB technisch reglement Motorcross 2017 of het , BMB technisch reglement trial 2017 . Echter voor de categorieën enduro Inters en enduro Beloften moeten de toegelaten motorfietsen voldoen aan het BMB technisch reglement enduro 2017. Deze reglementen zijn raadpleegbaar op de BMB website (www.fmb-bmb.be) in de rubriek sport/enduro/reglementen. De trial banden zijn verboden.

De geluidslimiet wordt echter beperkt tot max. 90 Dba.

MILIEUMAT

Elke piloot moet in het bezit zijn van een milieumat conform aan de van kracht zijnde wetgeving, te plaatsen onder de motor, op de bodem waar de bekleding niet verhard is, en dit voor elke interventie.

KOERSNUMMER

De koersnummers zullen door de organisatoren aan de piloten worden meegedeeld bij de inschrijving. De organisator zal ter plaatse koersnummers bezorgen aan de ingeschreven rijders.

De BMB categorieën enduro Inters en enduro Beloften behouden hun BMB koersnummer.

INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN

Het inschrijvingsgeld bedraagt 45 EUR is te betalen aan vzw Racing Center.

Het inschrijvingsformulier is beschikbaar op de BMB website. De inschrijving en de betaling moeten in orde zijn tegen 11 juni 2017.  Na deze datum zal een administratieve toeslag van 10 € kunnen worden gevraagd.

Echter de inschrijvingen zullen automatisch worden afgesloten op het ogenblik dat 64 piloten zich hebben ingeschreven in de categorie Endurocross Open.

10. RENNERSPARK

Het rennerspark zal toegankelijk zijn vanaf zaterdag 17 juni 2017 om 18 uur.

ADMINISTRATIEVE CONTROLES – TIJDWAARNEMING

De controle, het nazicht van de documenten, de vergunningen 1 manifestatie en de verdeling van de accreditaties gebeuren op zaterdag 17 juni van 18 tot 21 uur, op zondag 18 juni van 7 tot 9 uur. Zonder deze accreditatie zal elke piloot verboden worden het gesloten park te verlaten.

Tijdwaarneming: de tijdwaarneming wordt verzorgd door het Nationaal College voor Tijdwaarneming van de BMB. De piloten dienen in het bezit te zijn van een AMB/Mylaps MX transponder (oranje) of dienen op voorhand aan te geven een transponder te willen huren. De huurprijs bedraagt 20€.

TECHNISCHE CONTROLES

Alle voertuigen moeten aangeboden worden voor de technische controle en dit 1 uur voor het voorziene uur van de eerste oefensessie.

VERLOOP VAN DE WEDSTRIJD

De rijders worden voor de vrije/chrono oefeningen in meerdere groepen per categorie ingedeeld. Deze groepen zullen worden ingedeeld door de organisator op basis van de ontvangen inschrijvingen. Voor de wedstrijden worden de rijders ingedeeld in verschillende groepen (A, B, C,D) volgens de gerealiseerde tijden van de gechronometreerde oefensessie.

Voor elke categorie zal het programma bestaan uit

– Een vrije oefensessie van 3 minuten onmiddellijk gevolgd door een gechronometreerde sessie van 7 minuten. Het tijdopname college zal een horloge opstarten om het begin van de gechronometreerde oefensessie aan te geven

– 3 wedstrijden van 7 minuten en 1 ronde

Een maximum van 16 rijders per groep zal worden toegelaten. De start gebeurt d.m.v. een starthekken.

Voor elke wedstrijd zullen andere groepen per categorie aan de start worden voorzien (A-B, A-C, B-C, enz)

De punten voor elke geklasseerde piloot zijn: 1-2-3-4-5-6-… . Om geklasseerd te zijn dient de piloot de finish overschreden te hebben binnen de 3′ na de winnaar en 50% van het aantal ronden van de winnaar hebben afgelegd. Aan niet geklasseerde piloten wordt het puntenaantal gelijk aan het aantal starters +1 toegekend, aan piloten die DQ zijn het puntenaantal gelijk aan het aantal deelnemers +2.

De overwinnaar in de categorie is diegene die in het totaal het laagst aantal punten heeft verzameld. Het programma zal worden afgesloten met een super finale met de beste piloten van de Inters, Beloften en categorie Endurocross (A). De verdeelsleutel wordt ter plaatse bepaald . De Superfinale zal niet in rekening gebracht voor de klassementen van het BK enduro Inters en Beloften.

Elke externe hulp is verboden. Elke rijder die het parkoers niet respecteert zal worden bestraft met een straftijd op beslissing van de koersdirectie.

16. PRIJZENGELD

Op basis van de uitslag van de superfinale wordt er volgend prijzengeld voorzien:

1ste  plaats 1.000 €
2de plaats 600 €
3de plaats 400 €

ORGANISATIE

De organisatie is in handen van: Racing Center Events vzw Contactpersoon: Lutgard Van der Velden, Kenny Pulinx – Adres: Middelmolenlaan 12-16 2100 Deurne TEL: 03/324.39.80 / GSM: 0475/65.39.80  E-Mail: lutgard@racingcenter.be – kenny@racingcenter.be  Internet: www.racingcenter.be Contacten rijders: Mathias Vanhoof