Robin Holtmeulen sterk debuut bij extreem enduro

Robin heeft afgelopen weekend deelgenomen aan de extreem enduro Verd in Slovenië. Met als hoogtepunten een 4de plaats in de Verticale ride en een 14de plaats in de wedstrijd.
Zaterdag werd een een proloog van 1 uur gereden. In 1 uur moesten er 5 ronde afgelegd worden van ongeveer 8 min per ronde. De uitslag van de proloog werd de start volgorde voor zondag. Helaas ging dit nog moeizaam. Het was erg wennen op de stenen en de extreme stukken. Dit koste veel energie waardoor er niet meer als een 37ste plaats in zat.

Zaterdagavond was er een verticale ride. Met 6 man op een rij zo snel mogelijk een stijle berg omhoog en een stukje verder stijl naar beneden. In de voor rondes gingen er 2 door naar de volgende ronde. Robin wist hier nog maar net 2de te worden. De halve finale won Robin en in de Finale heeft hij een sterke 4de plaats afgegeven.

Zondag de grote dag. Er was een ronde uitgezet van 15 km die je 2 keer moest afleggen en hier kreeg je 4 uur de tijd voor. Er waren 3 verschillende klasses. Trial, hobby en prof. Een aantal stukken van de route verschilde per klasse. Robin reed mee ik de prof klasse en moest dus ook de moeilijkste stukken pakken. Helaas heeft Robin niet de hele wedstrijd uit kunnen rijden ivm een gebroken gashandvat maar toch voldoende checkpoints voor een sterke 14de plaats.

Robin: in het begin van het weekend was ik erg nerveus waardoor het rijden moeizaam ging. Later in het weekend heb ik echt lekker kunnen rijden en ging het goed. Het was extreem zwaar met veel moeilijke stukken. Ook speelde de temperatuur van 28 graden mee. Ik kijk terug op een geslaagd weekend en dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Ik wil nog graag de volgende sponsoren bedanken.

Hocoparts
BelRay
twinair
Moto-Master
HGSexhaust
Rekluse
100%
Arai
Gaerne
autobedrijf Thoonen
Herbalife
Ficktimmerwerken
R-Tech
Haanwheels
WP
KTMracing
Aldersbv
First
Domino
Dunlop
zeta
drc