WimvanderHeyden: ENDUROCROSS DEURNE

wimvanderheyden_antwerpenHallo off-roadfanaten,

Zondag 18 juni werd er op de parking van het Antwerps Bosuil voetbalstadion gestreden om punten van het BK Enduro.

Het was reeds voor het 4de opeenvolgende jaar dat KTM – dealer Racing Center dit evenement op poten wist te zetten. Voor het eerst waren er dit jaar punten te verdienen voor de Beloften en de Inters. Het was met gemengde gevoelens dat het gros van de Inters naar Deurne trok, want het vergelijk met een klassieke enduro is ver te zoeken.

Er werd gekozen voor een format met reeksen en de punten werden toegekend na de optelsom van deze. Wel, het is reuze meegevallen, de omloop was heel mooi uitgezet met hindernissen die goed waren opgebouwd. Niet te moeilijk, maar toch voldoende technisch om het verschil te maken.

De organisatie stond als een huis, en de vele vrijwilligers onderhielden de hindernissen na elke reeks, zodat alles veilig kon verlopen. Het was dan ook mooi dat zij voor hun vele werk beloond werden met talrijk opgekomen publiek en een mooi deelnemersveld. Als kers op de taart een gastoptreden van vijfvoudig wereldkampioen MX Joel Smets, die zich ronde na ronde meer en meer op zijn gemak voelde.

Ikzelf beleefde heel veel plezier op mijn Husky. Ik werd 1 keer 6de en 2 keer 7de in de reeksen. Dat resulteerde in een 3de plaats in de E3 klasse. Eigenlijk had ik meer gehoopt maar het is niet anders. Eén ding is zeker, het was een succesvolle editie. Alle lof voor de organisatie.

De wedstrijden volgen nu in snel tempo. De komende 3 weken zijn er achtereenvolgens punten te verdienen in Binche, Lierneux en Chimay.

Tot dan !

Wim #9   http://www.wimvdh.be/