WimvanderHeyden: 4e PROEF BK ENDURO BINCHE

wimvanderheyden-EndBincheDe 4de manche van het BK Enduro was in handen van de MC Avemott. De startplaats was in Binche aan het dépot van de stratenbouwfirma Wanty. Als groot tweewieler liefhebber stelde Mr Wanty 2 van zijn eigendommen ter beschikking om er 2 prachtige proeven op te stellen. De eerste was in een oude zandgroeve waar regelmatig trial stages worden gegeven en ook Clément Desalle een trainingsbaan heeft aangelegd. Voor ons werd er een mix van de 2 gemaakt en dat was best uitdagend. Proef 2 was vlak bij de paddock op een oude terril. Met lange klimmen en dito afdalingen tussen de vele berkenbomen, afgewisseld met wat kruip en sluipwerk zou ook deze proef niet misstaan in eender welk internationaal kampioenschap. De route daarentegen was heel minimalistisch met amper 12 km, zonder enige moeilijkheid. De reden daarvoor is dat er geen toelatingen waren van de omliggende gemeenten. Spijtig, maar we kunnen er maar beter aan wennen want een volwaardige enduro organiseren word alsmaar moeilijker.

Na de warme temperaturen van de laatste weken was het zondagmorgen nog zoeken naar een jasje om te vertrekken bij 13°. Tot de middag bleef het bewolkt maar dan was het perfect “enduroweer”.

Ik begon mijn wedstrijd in mineur met een slechte eerste proef waarin ik een keer viel en moeilijkheden had op 2 hindernissen. Parcoursbouwer en ex-trialkampioen Mickael Vukcevic was ook gul geweest met rotstuinen, betonbuizen en boomstammen. Proef 2 verliep beter. Toch besloot ik om de afstelling van de vering aan te passen en dat loonde. Gaandeweg de proeven ging het alsmaar beter. Zo kon ik de dag afsluiten op plaats 2 in de E3 klasse achter Jeff Goblet. Ook in de stand van het BK sta ik 2de op 16 punten van leider Goblet.

Volgende week is al de volgende afspraak in Lierneux, gelegen in de Hoge Venen is dit altijd een topper op de kalender. Hoe het daar verlopen is laat ik volgende week weten.

Tot dan. Wim #9  http://www.wimvdh.be/?p=1293