Wimvanderheyden: BK enduro Lierneux

Hallo allemaal,
Op net geen 200 kilometer van huis en vlak bij het hoogste punt van België vond afgelopen zaterdag de vijfde proef van het BK plaats. De wedstrijd in Lierneux heeft intussen een vaste plaats op onze kalender en lokt jaar na jaar een groter deelnemersveld. Waar we de voorbije 2 organisaties nogal ongewone wedstrijden kenden met de endurocross in Deurne en de endurosprint in Binche, kregen we in Lierneux nog een keer een ouderwetse enduro voorgeschoteld. Vier ronden van 45 kilometer route plus 2 mooie proeven en daarna nog een keer beide proeven over een verkortte route.

Startuur 9u32, aankomst 18u02 en om het echt ouderwets te maken regende het onafgebroken. De organisatie had kosten noch moeite gespaard om er iets moois van te maken, in proef 1 was er voor ieder wat wils. Met smalle single tracks in de bossen, stukken grasveld, smalle bospaden en de o zo gevreesde passage in de steengroeve. De allersnelsten bleven onder de 9 minuten, in de lagere klassen kon dat al gauw naar het dubbele oplopen.

Met zo’n grote verschillen kan je al raden dat het wel heel selectief was. De tweede proef vlakbij de paddock was een groot hellend grasveld met een groot aantal off-camber bochten en een aantal natuurlijke sprongen. Spijtig genoeg was door de aanhoudende regen alles spekglad geworden. Op papier één enduro- en één crosstest, in werkelijkheid voor velen 2 survival tests.

Zelf beleefde ik bij momenten veel plezier in het opzoeken van de ideale rijlijnen, al werd dat gaandeweg de dag heel moeilijk. Eens te meer bewees mijn Husqvarna TE300 in deze omstandigheden een trouwe bondgenoot te zijn. Ik werd wederom 2e in de E3 klasse na Jeff Goblet en voor diens broer Steve. Dat is opnieuw een volledig Husqvarna podium!

Volgende week in Chimay rijden we de laatste wedstrijd voor de zomer break. Nieuw op de kalender en van het type endurosprint. Ik kijk er naar uit.

Tot dan, Wim http://www.wimvdh.be