Thierry Pittens op het podium in het EK Enduro in Estland

thierry_estlandThierry Pittens van Pittens Racing is in de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in Estland op het podium geëindigd. Thierry won op overtuigende wijze de eerste dag van de E2 klasse en had ook op de tweede dag de koppositie in handen toen hij in een proef ten val kwam en veel tijd verloor. Toch wist hij er nog een zesde plaats uit te halen waarmee hij zich verzekerde van een derde plaats in het eindklassement. Ook zijn broer Wesley scoorde constant in Estland en sloot de wedstrijd af op een vijfde plaats.

thierry_estlandThierry begon zeer sterk aan de eerste dag en wist deze met een voorsprong van vijftien seconden winnend af te sluiten. Dit gaf kansen voor de zondag en ook op deze wist hij de sterke lijn vol te houden. In het begin van de dag reed Thierry op een tweede positie totdat hij in de tweede ronde van de endurotest ten val kwam. Dit kostte hem verschillende plaatsen maar omdat hij zich goed wist te herstellen, kon hij er op deze dag toch nog een zesde plaats uithalen. Met een 1-6 eindigde hij op een derde plaats in het eindklassement.

wesley_estlandWesley liep tegen een kleinigheidje aan betreft de motor die niet gelijk verholpen kon worden. Daarnaast had hij het moeilijk om in zijn ritme te komen. Gelukkig begon het naarmate de dag vorderde steeds beter te gaan en wist hij op een zesde plaats te finishen. Met frisse moed kwam Wesley op de tweede dag aan de start en was er opgebrand om een beter resultaat neer te zetten. Het team dacht dat het kleine probleem aan de motor opgelost was maar dit bleek helaas niet het geval. Dit kostte Wesley veel tijd en energie. Op karakter wist hij zich toch te mengen om het gevecht voor de vierde maar moest op het eind toch genoegen nemen met de vijfde plaats.

Over precies een maand staat de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro op het programma in het Duitse Burg.