RedBullRomaniacs update donderdag 27 juli dag 2

Foto’s. Even gedag gezegd aan hard enduro held Taddy Blazusiak. Hij doet zelf niet mee. Maar is in de media service met een gopro op zijn kokosnoot.
En David Knighter heeft er ook zin in met grijns van oor tot oor de mannen zien af maar toch ook 100% genieten…!

Zo de wekker ging vanochtend weer om 4:30.
Start is zo’n 40 km verderop, dus na GPS eerst nog even stukje sturen.
Jarvis en Roman om 6.45 als eersten weg. Na zijn goede klassering mocht Rienk samen met Zuid Afrikaan Brett Swanepoel om 06:58 starten op een route waarin het eerste gedeelte wat meer flowing snellere stukken bevat, afgewisseld met wat hard enduro passages. Vanmiddag na de service post komt er meer technisch berggeitenwerk met stenen klimmen en dergelijke. Waarschijnlijk moet ik nieuw moussje wippen want dan kan je beter met verse zachte mousse starten. En die zachte extreme mousse Kun je in een halve dag opstoken als het inderdaad vanochtend wat sneller gaat op de route.

Aangezien een aantal gasten van Gold gisteren 1 of meerdere checkpoints heeft gemist en er flinke tijdstraffen werden genoemd is het nog even onduidelijk voor mij wat dit exact betekent voor het algemeen klassement na dag 1.
Maar ja, we zien het wel, we focussen nu op dag2.

Wij zijn nu met ons tentje op die servicepost. Onmetelijk lint aan serviceposten langs het kanaal waar er dan nog net een bus langs kan rijden 😣.
Uitkijken dus.
De start was helder met droog weer en beetje bewolkt. In het gebied waar we nu zijn is het ineens mistig, je kan hier qua weer echt alles op 1 dag verwachten.