BAS KLEIN HANEVELD SLUIT DE ZESDAAGSE IN FRANKRIJK OP POSITIEVE WIJZE AF

baskleinhaneveldHusqvarna-rijder Bas Klein Haneveld heeft de zesdaagse in het Franse Brive op positieve wijze af weten te sluiten.
Bas Klein Haneveld sluit de zesdaagse in Frankrijk op positieve wijze af
De rijder uit Vorden werkte een constante week af waarin hij individueel 71ste werd in de scratch en samen met Team Nederland als zevende wist te eindigen.

Nadat de eerste twee dagen goed waren verlopen, kreeg Bas op de derde dag een route met vier verschillende proeven voorgeschoteld, waarvan 1 proef twee keer gereden werd. Dit betekende dat er die dag dus vijf proeven op het programma stonden. Het was tijdens deze dag een stuk frisser dan op de eerste twee dagen en dit maakte het rijden aangenamer. Het rijden ging op deze dag beter met Bas. De route was erg makkelijk met veel asfalt en gravelpaden en dit zorgde ervoor dat hij zich een beetje kon sparen voor de rest van de week. Na de derde dag stond Bas samen met team Nederland op een achtste plaats in het trophy klassement.

De vierde dag bestond opnieuw uit een nieuwe ronde waarin toch meer single track paadjes, klimmetjes en afdalingen zaten. Dit was ten opzichte van de derde dag veel leuker om op te rijden omdat je dan toch wat actiever bezig bent. Ook op deze dag kregen de rijders vier nieuwe proeven voor de kiezen. Omdat het in de nacht van woensdag op donderdag wat geregend had, lagen deze er verraderlijk glad bij. Dit maakte het afdraaien op de schuine grashellingen moeilijk. Toch ging dit Bas goed af en wist hij in de eerste paar proeven strakke tijden op de klokken te zetten. Toen hij later op de dag voor de tweede keer de proeven reed, lagen er al sporen in en dit vond Bas toch wat lastiger dan dat er nog helemaal niets in zat. Dit zorgde ervoor dat zijn tijden in de laatste twee proeven minder goed waren dan zijn tijden in de eerste drie proeven. Na een zware dag eindigde Bas samen met het team op een achtste plaats.

De ronde van de vijfde dag was exact hetzelfde als die van de vierde dag maar wel had de organisatie er een aantal klimmetjes uitgehaald omdat deze zo slecht waren geworden dat je hier op eigen kracht bijna niet meer boven kon komen. Om opstoppingen te voorkomen had de organisatie een alternatief verzonnen. Bas had de hele dag een goed ritme in handen en het rijden ging dan ook lekker. Door het constante rijden van Bas en de andere leden van Team Nederland klommen ze in het landenklassement op naar een zevende plaats.

De laatste en beslissende dag bestond uit een slotcross. In eerste instantie was er nog sprake van dat er voorafgaande aan de slotcross een route gereden zou moeten worden maar deze werd afgelast. Toen het starthek in de slotcross naar beneden klapte, reageerde Bas net een fractie te laat waardoor hij er niet goed vooraan bij zat. Met een goed tempo kon hij gedurende de wedstrijd een aantal plaatsen winst boeken en kwam als negende over de finish.

‘’Het rijden ging mooi en ik heb genoten van deze zesdaagse. Ik ben 71ste geworden in de scratch en met Team Nederland zijn we als zevende geëindigd,’’ vertelt een tevreden Bas Klein Haneveld.