Antony Donders klimt naar vijfde plaats in het ONK Enduro

antony_vordenAntony Donders heeft een goede tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Vorden gereden. De Laurense Husqvarna-rijder eindigde op een achtste plaats en is hiermee in de tussenstand van de E2 klasse opgeklommen naar een vijfde positie.
Op vrijdag was Antony al afgereisd naar Vorden om de proeven te verkennen. De organisatie had een hele mooie enduro uitgezet met een uitdagende route, waarin drie crossproeven waren verwerkt. Onder deze crossproeven bevond zich één pittige bosproef waar de rijders rond de tien minuten over deden.

Na de goede uitslag tijdens de eerste wedstrijd in Bergeijk was het doel van Donders om opnieuw in de top tien te eindigen. Iets wat niet gemakkelijk is in het sterke deelnemersveld van de E2 klasse. Tijdens de eerste proef begon Antony meteen met een tijd binnen de top tien. Hierna had hij de hele dag een spannende strijd met een groepje van zo’n vier a vijf rijders.

De Laurense Husqvarna deed het super in Vorden en mede daardoor kon Antony op een mooie achtste plaats eindigen. “Nadat we in de ochtend een klein regenbuitje hadden, was ik bang dat het een natte enduro zou gaan worden, dat bleek gelukkig mee te vallen en de proeven lagen er super in. Met een achtste plaats ben ik in dit sterke deelnemersveld zeer tevreden, ik heb weinig foutjes gemaakt, en genoten van de mooie enduro,” aldus een opgewekte Antony.

In de tussenstand van het Open Nederlands Kampioenschap is de rijder uit Kaatsheuvel opgeklommen naar een vijfde plaats. Aankomend weekend staat de volgende enduro gepland, welke wordt verreden in Hellendoorn.

Uitslag ONK Enduro E2 Vorden:
1. Thierry Pittens
2. Hans Vogels
3. Wesley Pittens
4. Robin Nijkamp
5. Jilani Cambre
6. Ceriel Klein Kromhof
7. Amel Advokaat
8. Antony Donders
9. Paul Spierings
10. Michel Hoenson

Foto: Erik Reuterink